Hopp til hovedinnhold

Musikkblader på Sølvberget

Musikkblder på Sølvberget

I musikkavdelingen i 3. etasje finner du et stort utvalg musikkblader, fanziner og fagtidsskrifter. Kom innom og ta en kikk på vårt gode utvalg. Lån med deg eller bruk vår digitale tjeneste Pressreader. Her er en oversikt over de musikktidsskriftene vi abonnerer på.

Maximumrocknroll

Sjanger: Punk, hardcore

Maximumrocknroll started i 1977 som et punkrock-radioprogram sendt fra San Francisco. Det var Tim Yohannan og «the gang» som spilte det siste innen punk og hardcore fra hele verden. Fanzinen oppsto først i 1982 og har frem til i dag gitt ut over fire hundre utgivelser dedikert til punkens undergrunnsscene. Maximumrocknroll inneholder intervjuer med aktuelle artister, sladder fra punkverden og politisk innhold. Maximumroknroll legger i disse dager ned sitt tidsskrift, men det vil bli utgitt 3 utgaver til.

Magasinet er på engelsk og kommer ut en gang i måneden.

http://maximumrocknroll.com/magazine/

maksimum

The Big Takeover

Sjanger: Punk, hardcore, rock osv.

The Big Takeover har blitt publisert av blant annet musikkritiker Jack Rabid siden 1980, og redaksjonen holder til i New York. The Big Takover startet som en punkfanzine, men utviklet seg etter hvert til et større magasin. The Big Takeover kommer vanligvis ut i juni og desember og inneholder dybdeintervju med artister og musikkanmeldelser. Magasinet dekker det Jack Rabid kaller «Musikk med hjerte», uavhengig av om det er utgitt på et stort eller lite selskap.

Magasinet er på engelsk og kommer ut to ganger i året. 

http://bigtakeover.com/

 

Flashback

Sjanger: Psych, prog, jazz, folk, blues.

Flashback er i tillegg til å være et plateselskap et nytt magasin som dekker 60- og 70 tallets musikk i dybden. Flashback består av 212 fargerike sider fullstappet med original research, nye intervjuer og sjeldne fotografier og mener selv at det er essensiell lesning for alle seriøse musikkelskere.

Magasinet er på engelsk og kommer ut med vår-, sommer-, høst- og vinterutgave.

http://www.flashbackmag.com/

Flashback

 

Mojo

Sjanger: rock, pop, hiphop, elektronika m.m.

Mojo er et magasin som skriver om den mer kjente delen av rocken. Her finner man kåringer, anmeldelser, intervjuer med gamle storheter og nye artister. Grunnlegger Paul Du Noyer ville at Mojo skulle ha kredibiliteten til en fanzine, men se ut som Vouge.

Magasinet er på engelsk og kommer med ny utgave hver måned.

https://www.mojo4music.com/

 

Shindig

Sjanger: Garage, punk, rock m.m.

Shindig er et magasin som tar musikkjournalistikk på alvor. Med base i London skriver de om alt fra undergrunns 60-tallsrock, country, rock, folk, soul og elektronika. Magasinet ønsker å gjøre det smale og litt utilgjengelige tilgjengelig for et større publikum. Shindig byr på kvalitets-journalistikk om ny og gammel musikk. De skriver også om film.

Magasinet er på engelsk og kommer ut en gang i måneden.

https://www.shindig-magazine.com/

Shindig-87-front-cover

 

Sonic

Sjanger: rock, pop, hiphop, elektronika m.m.

Svensk musikktidsskrift som ønsker å være et tilbud til den som er litt over gjennomsnittet interessert i musikk. De hevder selv at de leverer musikkjournalistikk med pasjon og stil.

Magasinet er på svensk og kommer ut fire ganger i året.

http://www.sonicmagazine.com/

 

Wire

Sjanger: rock, pop, hiphop, elektronika m.m.

The Wire dekker et vidt spekter av alternativ, undergrunn og ikke-kommersiell musikk. Magasinet som har base i London inneholder dybdeintervju og nyheter innen sjangrene rock, elektronika, hiphop, new jazz, samtidsmusikk, tradisjonell musikk osv. De ønsker å engasjere og provosere.

Magasinet er på engelsk og kommer ut en gang i måneden.

https://www.thewire.co.uk/

 

Ugly Things

Sjanger: Tidlig rock

Ugly Things skriver om rock & roll fra 50-, 60- og 70-tallet. Magasinet inneholder anmeldelser, intervjuer og gir en god innsikt i tiden da rocken var ung. Ugly Things er 35 år i år.

Magasinet er på engelsk og kommer ut tre ganger i året.

http://ugly-things.com/

ugky

 

Uncut

Sjanger: Rock, pop, hiphop, elektronika m.m.

Uncut er hovedsakelig et musikktidsskrift, men inneholder også stoff om film og bøker. Magasinet inneholder dybdeintervjuer med musikere, produsenter og filmskapere i tillegg til nyheter og anmeldelser av film, bøker og musikk i alle sjangere.

Magasinet er på engelsk og utgis en gang i måneden.

Du kan også lese magasinet gratis med vår digitale tjeneste Pressreader.

 https://www.uncut.co.uk/

 

Norway Rock

Sjanger: Rock

Norway Rock utgis av TNT-trommis Morten «Diesel» Dahl. Magasinet inneholder anmeldelser, intervjuer, og nyheter fra den norske rockebransjen, men rapporterer også internasjonalt.

Magsinet er på norsk og kommer ut fire ganger i året.

http://norwayrock.net/

 

DownBeat

Sjanger: Jazz, blues

DownBeat er et amerikansk jazz-tidsskrift. Magasinet inneholder nyheter innen sjangeren, intervjuer av artister, plateanmeldelser og kåringer.

Magasinet er på engelsk og kommer ut annen hver måned.

http://downbeat.com/news

Downbeat

 

Living Blues

Sjanger: Blues

Living Blues er et av Amerikas første bluesmagasin og ble først publisert i Chicago i 1970. Magasinet har satt standarden for bluesjournalistikk over hele verden fra første utgave, som hadde Howlin’ Wolf avbildet på coveret. Magasinet er kjent for gode dybdeintervju og fantastiske bilder og dekker gjerne artister som blir glemt av andre mer kommersielle utgivelser.

Magasinet er på engelsk og kommer med ny utgave annen hver måned.

https://livingblues.com/

 

Blues News, Organ for norsk bluesunion

Sjanger: Blues

Blues News er et norsk bluesmagasin som utgis av stiftelsen Blues News som er en ideell stiftelse. Magasinet inneholder aktuelle nyheter om festivaler og nye utgivelser innen sjangeren. Blues News ønsker også å spre kunnskap om bluesmusikken og beslektede musikkformers historie og utvikling.

Magasinet kommer ut annenhver måned. Bles News er på norsk men utgis på engelsk i webutgave.  

www.bluesnews.no

 

Songlines

Sjanger: World music

Songlines er et magasin for verdensmusikk, musikk med røtter fra hele verden uavhengig av sjanger. Songlines er primært om musikk men skiver også om tema som politikk, historie og identitet.

Magasinet er på engelsk og kommer med ti utgaver i året.

https://www.songlines.co.uk/

Songlines

 

Gramophone

Sjanger: Klassisk

Gramophone er dedikert til klassisk musikk med redaksjon i London. Magasinet inneholder hovedsakelig anmeldelser av utgivelser, men også intervjuer med musikere og komponister. Magasinet presenterer også årlig Gramophone Award. Etter oppstart i 1923 har magasinet vært en av de viktigste stemmene innen den klassiske sjangeren.

Magasinet er på engelsk og kommer med ny utgave hver måned.

https://www.gramophone.co.uk/

 

Mixmag

Sjanger: Elektronika, house, techno, dance

Mixmag er verdens største magasin innen dance og club-kultur. Hver utgave presenterer nye talenter og dybdeintervjuer med de største artister og DJs. Mixmag rapporterer fra festivaler, fra clubscenen og anmelder nye album og låter.

Magasinet er på engelsk og kommer med ny utgave hver måned.

https://mixmag.net/

 

Record Collector

Sjanger: Samlere

Record Collector er et magasin for platesamlere men også for de som bare er interessert i musikk. Magasinet kommer med tips til samlere, dybdeintervjuer, Q&A sider, anmeldelser og musikknyheter.

Magasinet er på engelsk og kommer ut en gang i måneden.

https://recordcollectormag.com/

 

Acoustic Guitar

Sjanger: Fagtidsskrift

Acoustic Guitar er et månedlig magasin som inneholder praktisk informasjon for alle som spiller akustisk gitar, uavhengig av alder eller nivå. Du finner blant annet produktanmeldelser, noter, intervjuer med kjente gitarspillere og gode råd.

Magasinet er på engelsk og kommer med ny utgave hver måned. 

http://acousticguitar.com/

Acousitic

 

Guitar Player

Sjanger: Fagtidsskrift

Guitar Player er et omfattende og dyptgående magasin for gitarister og musikere i alle aldre. Alle musikksjangre dekkes, rock, blues, metal og jazz. Hvert nummer inneholder også intervjuer med noen av verdens beste gitarister.

Magasinet er på engelsk og kommer med ny utgave hver måned.

https://www.guitarplayer.com/

 

Musikkpraksis

Sjanger: Fagtidsskrift

Musikkpraksis er et norsk tidsskrift med musikere, lydteknikere og musikkprodusenter som målgruppe. Tidsskriftet er et av Norges største fagblad for musikere og studiobransje. Det inneholder, foruten musikkrelaterte nyheter, blant annet praktiske artikler, intervjuer, produkttester, tips, utstyrsannonser med mer.

Magasinet er på norsk og kommer ut seks ganger i året.

http://musikkweb.no/

 

Musikkultur

Sjanger: Fagtidsskrift

Musikkultur holder deg oppdatert på hva som skjer i norsk musikkliv. Magasinet holder deg faglig oppdatert innen musikkteknologi, inneholder spennende portretter og Norges største annonsemarked for stillinger i musikkbransjen.

Magasinet er på norsk og kommer ut åtte ganger i året.

https://musikkultur.no/

 

Korbladet

Sjanger: Fagtidsskrift

Korbladet er Norges Korforbunds medlems- og fagtidsskrift, og med sitt opplag på over 30.000 eksemplarer Nordens største tidsskrift for kor- og vokalmusikk. Gjennom tekst og bilder gir Korbladet leserne spennende reportasjer fra kor- og vokalmusikkliv, nyttige fagartikler, samt nyheter innen kurs og forbundsvirksomhet.

Magasinet er på norsk og gratis for medlemmer i Norges Korforbund.

https://kor.no/Sider/Korbladet-p%C3%A5-nett1127-4739.aspx

Forside Korbladet 3_18

Google+