Hopp til hovedinnhold

Musikkbibliotekaren har plukket sine favoritter fra 2016

Platearbeideren i sitt rette element

Jeg har plukket ut det som gjorde mest inntrykk på meg i 2016, håper det kan inspirere deg til å ta en tur på biblå eller sjekke ut musikken der du finner den.

Det publiseres i disse dager milevis med lister om hva som skal være de beste platene fra 2016. Musikkbiblioteket har veldig mange av disse platene.

Har du behov for å tette hullene i din egen platesamling, finne den rette gaven til en som virkelig er interessert i musikk eller finne forslag til ny musikk å strømme eller å låne på biblå. Her er mine forslag:

 

 

Sturgill Simpson - A Sailor’s Guide to Earth

En soleklar nummer 1. selv om det tok meg flere gjennomlyttinger før denne platen kom til sin rett i mine ører. Konservativ som jeg er forventet jeg ikke blåsere og en Nirvana cover, men det ble himmelsk når platen til slutt kicket inn. Husker spesielt en høsttur på Hellestøstranden sammen med bikkja og «A Sailor’s Guide to Earth» på ørene, vinden i ansiktet og bølgene som slo inn mot stranden. Kosmisk amerikansk magi. Denne platen er allerede en klassiker i mine ører.

 

 

 

Fruit Bats - Absolute loser

Vemodige melodier som ikke slipper taket

 

Karl Blau - Introducing Karl Blau

Nydelig neo-country , fantastiske låter som får nytt liv. Smooth!

 

Kevin Morby - Singing Saw

Min kveldsplate fra en av de beste låtsnekkerene vi har i dag

 

Natural Child - Okey Dokey

Trykk deg ned i sofaen med et glass Whisky. Stones / Dead groove av beste sort

 

Quilt – Plaza  Fantastisk Psykedelisk folk kvartett fra Boston med et bein i 2016 og det andre i evigheten

 

 

The I Don’t Cares - Wild Stab

Hatfield + Westerberg = Sant + den beste musikkboken fra 2016 heter: Trouble Boys - The True Story of the Replacements som også var det beste bandet på 80-tallet

Trouble Boys - The True Story of the Replacements

 

 

 

The Mystery Lights - The Mystery Lights

Daptone Power. The New Sounds of Old Souls

 

 

Whitney - Light upon the lake

Litt lett, litt Trist. “I can’t sleep alone when you’re on my mind.” "All I know I wish you were my friend”.

 

 

 

Woods - City Sun Eater in the River of Light

The sun city creeps, Brooklyn, folk, psyk, jazz, kraut, pop. Innertier!

 

Beste re-utgivelse:

 

 

 

Ivy Green fra 1978 som speelde simpele, rauwe rock-'n-roll. Ja dette nederlandske punkbandet var nytt for meg men for en plate, helt i klasse med det beste punkplatene som kom ut.

 

 

Ned Doheny - Ned Doheny

Fra nederlandsk punk til 1973 og dette mesterverket fra solfylte Malibu, California. Fantastisk soft, funky Blue-eyed soul.

Det beste fra sverige:

 

Hjelle: »Det är inget mysterium, varför hon gick - Jag är så jävla dum och misslyckad att jag hade lämnat mig själv om jag fick.«   Hjelle spiller til vanlig i mitt svenske favoritt band Bäddat För Trubbel. Dette  er like bra, rock fra Skåne er bra.

 

Arvidson & Butterflies fra Göteborg. Klassisk pop av beste sort med ringlende Byrds gitarer, gode melodier, refrenger og stemmesang. Hadde den på repeat hele sommeren.

Beste norske : 

 

Bård & Børre Band synger sanger om Gud, kjærlighet, bot og bedring. Det er sanger i E, det er køntri det er blues. Hallelujah det er så bra.

 

The Dahlmanns ‎– Tear Me Apart 7» Ekteparet Dahlmanns fra Moss er sikkert mer kjent i Spania og Sverige enn hva de er i norge. Skjelden god GaragePop. Anbefales!

 

 

Plater som knapt finnes :  Jeg oppdaget Russ Russell, Connie Dycus, Chuck Rogers og James O’Gwynn i år selv om jeg burde ha gjort det for 50 år siden. Knallbra country/rockabilly-vinyl på små selskaper som jeg har blåst støvet av etter at de kom i posten fra Texas.

  

15443279_10154672764321142_1453513944687539572_o

  

 

I bilen:

 

Willy DeVille - Loup Garou

Platen som har ikke har vert ute av bilen dette året er Willy DeVilles Loup Garou fra 1995. Du har sikkert hørt Mink DeVilles tidlige plater men dette er vel så bra. "Come with me through the doors - Of a Bayou barroom - There's a place God's angels don't go - Satans wolves all loom large. Loup Garou betyr varulv og det er virkelig en skremmende bra plate. Ta den med hjem om du tør.

Google+