Hopp til hovedinnhold

Molly O'Day and the Cumberland Mountain Folks

Molly O'Day and the Cumberland Mountain Folks

Damenes svar på Hank Williams

Molly O'Day er damenes svar på Hank Williams.

De var begge pionerer og hadde korte men betydningsfulle karrierer, men det er beinranglet fra Alabama som alle husker. 
Livet er definitivt ikke rettferdig, men i dag er det Mollys dag.

 

Lois LaVerne Williamson ble født 9 juli 1923 i en av de mer avsidesliggende bygdene i Appalachia nærmere bestemt McVeigh, Pike County i Øst Kentucky. Hennes mor var dypt religiøs og hennes far var mer kjent for hjemmebrenning enn arbeidet i kullgruvene.

Under oppveksten hørte hun på hillbilly radio og lokal "Mountain music" sammen med sine brødre. Patsy Montana var et forbilde men Molly skulle utvikle sin helt personlig stil med sin tjukke nasale twang.

Parallellene til Hank Williams er mange og begge har den samme brennende kraften i sin musikk, men der Hank er preget av usikkerhet og desperasjon er Molly optimistisk, streng og religiøs. Hun synger alltid med ektefølt overbevisning enten det er tåredryppende sentimentale sanger eller de med et sterkt religiøst budskap.

Disse fantastiske innspillingene fra 1946-51 er så rå og hypnotiserende at ingen kan forholde seg likegyldige til dem. Molly O'Day's popularitet trigget hennes nervøse legning og stressnivå mer enn det gagnet hennes eget selvbildet. Streben etter rikdom og berømmelse og opptredener utenfor kirken var noe som ikke var lett å forene med hennes Gudstro og dette ble enda sterkere da hun på toppen av sin karriere i 1951 utviklet tuberkulose og innspillinger og opptredener måtte kanselleres.

Det er få innspillinger og opptredener etter dette, men disse innspillingene har inspirert flere enn Loretta Lynn og Patty Loveless og bør være et must for deg som liker rå sjelfull countrymusikk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Google+