Hopp til hovedinnhold

Minikonserter på YouTube

Minikonserter på YouTube

Det finnes en rekke kanaler på YouTube som produserer minikonserter for oss som sitter hjemme og ønsker en konsertopplevelse.
Her er en liste på kanaler du bør sjekke ut.

Tou Sessions gav oss en fantastisk konsert med Dag Vagle som kunne ses live på Facebook. Nå som vi ikke kan gå ut, er det en god anledning til og oppdage ny musikk hjemme via YouTube og andre digitale kanaler.

Det finnes mange kanaler som produserer nydelige intimkonserter på rare steder, for eksempel bak en pult på et kontor, eller hjemme i stua hos noen. Utfordringen med YouTube er at det er mye å velge i og vanskelig og finne frem i alt innholdet.

Kanalene du finnner anbefalt i denne saken presenterer både etablerte artister og nye "up and coming" band og musikere. 

1. Tiny Desk Concerts- NPR Music

National Public Radio inviterer gjester til å holde intimkonsert bak pulten til radio-dj Bob Boilen. Her er nye og mindre kjente artister som Aurora og Highasakite i selskap med store artister som Coldplay, Adele og Tyler the Creator.

2. La Blogothèque- Take away shows

I elleve år har La Blogothèque arrangert intime takeaway konserter. De tar med seg band, rigger opp og filmer på en kirkegård, i en seng eller en trappeoppgang. Basert i Paris var La Blogothèque en av de første aktørene som begynte med dette formatet på YouTube.

3. KEXP

KEXP er en en non profit, lytterfinansiert radiostajon 90.3 KEXP-FM Seattle. Stajonens YouTube kanal med live opptredener har mer en 3,4 millioner seere i uken.

4. Paste Magazine- Paste Studio

Musikkmagasinet Paste Magazine produserer også live opptak fra et studio i sitt eget lager på Manhattan. De streamer også live.

5. KCRW

Den Los Angeles baserte radiostasjonen KCRW er en av de mest respekterte musikkstasjonene i Amerika. Artister som deltar på deres morgenshow "Morning Becomes Electic" filmes og publiseres på YouTube.

6. BBC Radio 6 Music- 6 Music Live Room Sessions

BBC Radio 6 Music er den radiostasjonen i England som er best på ny musikk. Livesessions som sendes på radio blir i tillegg filmet og lagt på YouTube.

 

 

Google+