Hopp til hovedinnhold

Meic Stevens - Outlander (1970)

Meic Stevens - Outlander (1970)

Meic Stevens er en legende og kultfigur i Wales, men denne platen er sikkert ukjent for de fleste som ikke samler på folk og psykedelia fra 60 - 70 tallet.

 

1970 utgaven av Outlander går for svimlende 3 - 4.000,- blant de som ønsker å snu til side 2 men det slipper du som kjøper cd versjonen som også inneholder en rekke ekstraspor.

Outlander er et Britisk folk album som mange vil elske etter første gjennomlytting. Må jeg lokke deg inn i Meic Stevens verden vil jeg nevne Dylan, Van Morrison, Syd Barrett og Nick Drake som referansepunkter men Meic er en unik artist som også byr på Østens psykedelia med tabla og sitarer som han blander med walisiskharpe og fløyte.

Hans psykedeliske tilnærming blir aldri pompøs og skal jeg beskrive Meic Stevens psykedelia er et band som Mighty Baby ikke langt unna, han har også musikalske fellesnevnere med galninger som Roky Erickson og Skip Spence. Platen har gjennomgående originale og sterke låter som så absolutt har tålt tidens tann. Noe som Super Furry Animals og Gorky's Zygotic Mynci beviser ved å ha Meic Stevens låter på sitt live repertoar.

Etter denne platen begynte Meic å synge på walisisk og platene kom ut på uavhengige Walisiske selskaper. Warner lokket med en gullkantet kontrakt men Meic var aldri til salgs men holdt fast ved sin visjon om å alltid følge hjertet når musikalske valg skulle taes.

Disse platene er også vel verdt å sjekke ut selv om du ikke skulle skjønne et ord av hva han synger om, men for karrieren utenfor Wales var dette som om Morten Abel skulle begynne å gi ut plater på samisk.

Lån eller reserver Outlander.

 

 

 

 
Google+