Hopp til hovedinnhold

Lyttetips fra mørket

Sommeren er her med lange lyse kvelder. Mörkemenn anbefaler likefullt lyttetips fra mørket.

Mörkemen er et 5-manns metalband fra Stavanger som har holdt på siden 2006. Bandet synger på dialekt og spiller en slags fengende metal med masse trøkk og attitude! De har gitt ut 3 demoer før de i år debuterer med albumet Heksakunst. Medlemmene i bandet anbefaler her et album hver.

Ghost - Opus Eponymous

Ghost: Opus Eponymous

Utrolig stemningsfull og kul musikk fra svenske Ghost. Ghost kaller seg seg selv en satanisk kult som bruker musikken til å spre budskapet om verdens ende. Dette er kanskje dette 10 årets feteste og mest innovative album. Ikke for det er så revolusjonerende nytt, men for det er revolusjonerende genialt. De krysser grensene mellom Deep Purple og Black Sabbath med herlige melodiøse utspring og med en tanke King Diamond på topp :) Det er tungt, vakkert, mystisk og uhyggelig...et absolutt MUST for alle med svart blod...
Henning Ulset

 

Devil Doll: Dies irae

Devil Doll: Dies irae

For deg som ønsker ro, mystikk, drama, skrekk og gru stemning i stua. Denne skiva gir deg frysninger, tårer, gåsehud, pigger på ryggen og ut av kroppen opplevelse da du vil bli bli sendt inn i de vakreste og over til de mest grufulle temaene musikk kan gi deg!! I fra fullkommen nytelse vil du bli kastet opp av go stolen og ut av stua i dette genuint sammensatte musikalske kunstverket, eller la meg få kalle det et MESTERVERK!! Du vil fornemme lystbetonte melodier som overraskende blir overskygget av mørke krefter............ Her vil du få høre og føle på en komplett musikkopplevelse som vekker dine aller verste frykter og dine sykeste lyster!!
Kent Håkon Olsen

 

Cradle of filth - Cruelty and the beast

Cradle of filth: Cruelty and the beast

1998 var året da cradle of filth kom ut med cruelty and the beast. Dette er en bra gjennomført plate. Fra begynnelse til slutt. Den har alt i fra rolige melodiøse partier til den hardeste riffingen. Di har fått mye ut av hver sang føler jeg. Ikke lett å plukka ut en favoritt av denne plata:)
Ådne R. Eidheim

 

Blue Foundation - Life of a ghost

Blue Foundation: Life of a ghost

Dette e ei plada så e perfekt for di så ønske å legga seg ner på sofaen og bare drømma seg vekk. Bandet e fra Danmark og mesterstykket hette Life of a ghost. Her vil den eine sangen itte den andre ta deg med på ein reise ner t straen og bare la deg flyda på ei bølga av deilige lyder og vakker vokal. Musikken kan vel betegnas som indietronica/triphop. Kan og nevna at sweepdays e ei plada BF kan ver stolt øve.
Jan Egil Haugrud

 

Mastodon - Leviathan

Mastodon: Leviathan

Då vil eg så absolutt anbefala å ta ein lytt t Mastodon's Leviathan fra 2004. Her råde knallharde og steintøffe gitarriff samt brilliant akompanjert av ville trommerytmer fra ein annen dimensjon. :-)
Pladå e basert på storyen om Moby Dick av Herman Melville. Du kjede deg ikkje et einaste sekund, det gjer ikkje denne kvartetten deg anledning t. Pladå blei kåra t Album of the year i 2004 av 3 store musikkmagasiner. (Kerrang!, Terrorizer og Revolver) Bandet e så absolutt inspirert av Metallica. (..men kem e ikkje det. )
Jan Petter Skretting

Google+