Hopp til hovedinnhold

Lyden av Ukraina

Lyden av Ukraina

Tonearten moll går ofte igjen. Akkordstruktur og intervallsprang er særdeles spenstige. Og om du har to ukrainske sangere har du som regel begynnelsen på et kor. Her er en liten introduksjon til musikk fra Ukraina. 

 

Ukraina er et mangfoldig land med en musikktradisjon som er ganske forskjellig fra den vest-europiske musikken. Når det gjelder den Ukrainske folkemusikken kjennetegnes den av en utbredt melismatisk sang og harmonier (ofte lange toneslyngninger på en stavelse). Tonearten moll går ofte igjen og akkordstrukturen og intervallsprang er særdeles spenstige. Vokalmusikken står i en særstilling i Ukraina og det sies at har du to ukrainere så har du også begynnelsen på et kor. Ukrainske melodier har også inspirert klassiske komponister som Haydn, Beethoven og Wagner.

 
  • Tusen takk til Lyudmyla Nilsen fra den Ukrainske Forening i Rogaland som har hjulpet oss med å finne den mest populære musikken i dagens Ukraina.

 

  • Spilleliste: ukrainsk folkemusikk
  • Spilleliste: ukrainsk folkemusikk 

 

 

  • Jeg fant også en hel del metal fra Ukraina for de som ønsker å sjekke ut disse bandene. Har dog ikke konferert med Sølvbergets metal ekspert Jesper Heyn. Noe sier meg at metal er stort i Ukrainia da et raskt søk på Metal Archives ga 861 treff. 
  • Spilleliste: ukrainsk popmusikk, satt sammen av Lyudmyla Nilsen fra den Ukrainske Forening i Rogaland.
Google+