Hopp til hovedinnhold

Louie And The Lovers ‎– Rise (1970)

Louie And The Lovers ‎– Rise (1970)

Chicano-rock av ypperste sort

 

Dette er en LP jeg aldri blir lei. Fant den I en bruktsjappe I Austin , Texas som var siste stopp etter en reise gjennom Mexico.

En plate som bobler over av ungdommelig friskhet og energi. Det er chicano-sving, rock & roll, Texas blues og pop. Flotte sanginnsatser og fantastiske låter signert bandlederen Louie Ortega. Liker du Byrds, Creedence Clearwater Revival og Sir Douglas Quintet er dette en plate du vil elske.

Doug Sahm havnet bak spakene. Chicano tenåringene brukte et døgn og "Rise" var ferdig innspilt og mikset. Alt ble gjort på direkten og de fleste låtene satt etter første tagning.

Det er ektefølte sanger om kvinner og den vanskelige kjærligheten: "I've always got you on my mind", "It's the morning" og "I just met you". De har to cover låter, en grei versjon av "Rock me baby" og en glimrende tolkning av Kaleidoscope-låten "If the night" levert med et tøft sound av garage psykedelia. "I know you know" er country-rock ala Byrds, "Royal oakie" og tittelsporet "Rise" har flotte refrenger og svinger som bare faen.

 

Men det er allikevel låten "Driver go slow" som får hårene til å reise seg. En låt som fyller rommet med sin neddempede desperasjon. En fastlenket mann på vei til den elektriske-stolen. Det er minner, panikk, anger, skyldfølelse og stum fortvilelse.  Alt er neddempet og rolig, det er ingen vei tilbake.

 

 

 

Nå på CD i musikkbiblioteket eller en platebutikk med godt utvalg.

 

 

 
Google+