Hopp til hovedinnhold

Knask eller knep

Knask eller knep

- Det er snart Halloween og jeg gleder meg til å skremme ungene som kommer på døra. Jeg flytter høytalerene ut i gangen og skrur opp volumet så snart de viser seg.

 

Dette er noe av det de får høre:

Roky Erickson and The Aliens FRONT

The Evil One (Five Symbols) opprinnelig utgitt av CBS Records i 1980. Kanskje Roky Ericksons beste album. Det finnes ikke et svakt spor eller en kjedelig stund på denne platen, helt fra det nervepirrende åpningsriffet som innleder "Two Headed Dog" styrter det avgårde med demoner og zombier i helene.

Stu Cook fra Creedence Clearwater Revival er produsent og bandet er ypperlig. Roky synger med så sterk innlevelse at det går kaldt nedover ryggen på meg.

Slik beskrev Roky platen: "It's gonna go back to the ferocious kind of rock `n' roll of the Kinks, the Who and the Yardbirds. It's the kind of music that makes you wish you were playing it or listening to it for the first time `way back when.'" 

 

 

 

Når neste skokk med unger kommer spiller jeg Halloween (Live 1979-1981) som er nesten like bra.

Resten av natten lar jeg platespilleren hvile og setter på disse spillelistene:

 

Fra Wikipedia

Allehelgensaften, på engelsk Halloween som på norsk staves halloween, er dagen før allehelgensdag. Den feires på ulike måter omkring 31. oktober hvert år. Markeringen av kvelden er opprinnelig en kristen skikk som har utviklet seg til en ikke-religiøs feiring. Halloween-feiringen i Norge er særlig påvirket av tradisjoner fra folkelig og kommersiell populærkultur i USA.

Allehelgensdag er i Den norske kirke lagt til første søndag i november, mens den i Den katolske kirke er lagt til 1. november. Allehelgensaften feires derfor i katolske områder 31. oktober, noe som innebærer at den norske allehelgensaften ikke nødvendigvis faller på samme dag som halloween. I Norge har det blitt en tradisjon å feire halloween 31. oktober. I ortodoks tradisjon feires allehelgensdag første søndag etter pinse, og ifølge keltisk tradisjon på kvelden 31. oktober

Google+