Hopp til hovedinnhold

K-pop

Bangtan Boys (Foto: Wikipedia)

K-pop, eller koreansk pop, har i løpet av de siste ti årene blitt en av verdens mest populære musikksjangere (særlig blant et yngre publikum).

Jeg oppdaget K-pop for 2 år siden da gruppen BTS utkonkurrerte Ariana Grande og Justin Bieber på Billboard Music Award. Jeg ble nysgjerrig på hvem dette var og har vært fan av BTS og K-pop siden.

K-pop er annerledes, nytt og veldig variert. Det finnes noe for alle og man oppdager nye artister og sanger hele tiden. I tillegg er kvaliteten på musikkvideoene helt utrolig, og koreografien til sangene er som regel alltid fengende, imponerende og veldig gøy å lære seg!

 

BTS

BTS er min personlige favoritt. De er kanskje en av de mest populære K-pop-gruppene for tiden. BTS består av syv medlemer: RM, Jin, Suga, J-hope, Jimin, V og Jungkook. De debuterte i 2013 og fansen deres kalles Army.

 

Twice

Twice er en enormt populær jentegruppe som består av ni medlemmer: Nayeon, Jeongyeon, Momo, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun, Chaeyoung og Tzuyu. De debuterte i 2015 og fansen deres kalles Once.

 

Blackpink

Blackpink er en jentegruppe som består av 4 medlemmer: Jisoo, Jennie, Lisa og Rosé. De debuterte i 2016 og fansen deres kalles Blink.

 

Red Velvet

Red Velvet er en enda en jentegruppe som består av 5 medlemmer: Irene, Wendy, Joy, Seulgi og Yeri. De debuterte i 2014 og fansen kalles Reveluv.

 

Bigbang

En annen superpopulær gruppe som har fire medlemmer: G-dragon, T.O.P, Daesung og Taeyang. De debuterte i 2006 og fansen kalles V.I.P.

 

Girls' Generation

En jentregruppe med åtte medlemmer: Taeyeon, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona og Seohyun. De debuterte i 2007 og fansen kalles SONE.

 

SHINee

Shinee består av 4 medlemmer: Minho, Taemin, Onew og Key. De debuterte i 2008 og fansen kalles Shawol

 

Super Junior

Super Junior består av 11 medlemmer: leeteuk, heechul, Yesung, kangin, Shindong, Sungmin, Eunhyuk, Siwon, Donghae, Ryeowook og Kyuhyun. De debuterte i 2005 og fansen kalles E.L.F.

 

EXO

Enda en gruppe som er superpopulær. De består av ni medlemmer: Suho, Xiumin, Lay, Baekhyun, Chen, Chanyeol, D.O, Kai og Sehun. De debuterte i 2012 og fansen kalles EXO-L

 

SUNMI

Sunmi er en soloartist som debuterte i 2014, men som tidligere var et av medlemme i jentegruppa Wonder Girls. Fansen kalles Miya-ne. 

Google+