Hopp til hovedinnhold

Hovering Orvilles lyttetips

Hovering Orville vant i 2007 Rogalands Avis DEMO-konkurranse. Premien, en plateinnspilling, er under arbeid. Mens vi venter kan vi lytte til hans fem favorittplater.

Birger Bekkeheien er mannen som skjuler seg bak aliaset Hovering Orville. Han levde en relativt anonym tilværelse før han sendte inn en demo til Rogalands avis sin DEMO-konkurranse. I mars i fjor ble han månedsvinner, og i desember ble det klart at han hadde vunnet hele konkurransen.

Premien var blant annet plateinnspilling, noe Hovering Orville er godt i gang med – i mai er plata ferdig innspilt, og rett etter sommerferien forventes den å være klar for salg.

Radiohead - Amnestic

Radiohead: Amnesiac

Ti av låtene her er veldig gode grunner til å skaffe seg denne plata. Jo, det er elleve låter på Amnesiac, men den ene bare glemmer vi ... ”Life In A Glasshouse” kan derimot spilles om og om igjen.

 

 

Ryan Adams - Everybody knows

Ryan Adams: Everybody knows (EP)

Adams og The Cardinals har her tatt flere av Ryans låter og lagt til enda litt køntri, noe som har gitt et meget vellykket resultat! I tillegg har de gjort en fantastisk cover av Alice In Chains’ ”Down In A hole”.

 

 

Faces - A Nod Is As Good As A Wink... To A Blind Horse

Faces: A Nod Is As Good As A Wink... To A Blind Horse

Platekompaniet i Stavanger hadde tidligere egen plass/merkelapp for Faces. Den forsvant fordi ingen kjøpte plater av disse herremennene. Det betyr vel egentlig at dette er mitt viktigste lyttetips, rett og slett en kjepphest. Rod Stewart, Ron Lane og Ron Wood – det må jo bli bra! Begynn med A Nod Is As Good ..., kanskje tør du etter hvert å lure deg over til Rod Stewarts Every Picture Tells A Story.

 

Magnolia Electric Co. - What Comes After The Blues

Magnolia Electric Co.: What Comes After The Blues

Jason Molina med åtte fantastiske låter. Det kunne også vært Fading Trails som ble anbefalt, men av en eller annen grunn er What Comes After The Blues riktigst nå. Kanskje er ”Northstar Blues” grunnen.

 

 

Captain Beefheart - Safe As Milk

Captain Beefheart: Safe As Milk

Plata er i alle fall sikrere enn Trout Mask Replica, og den passer til det meste: Vorspiel, nachspiel (et livlig der folket er klare for mer), etter jobb, før jobb. Men best passer den kanskje som åpning på ei suveren helg – ”Zig Zag Wanderer”!

Google+