Hopp til hovedinnhold

Hanne Vasshus

Hanne Vasshus

Hanne Vasshus er en av Rogalands aller beste artister.  Vi utfordret henne til å nevne 5 plater/artister fra Rogaland som har inspirert henne.  

 

Årets kunstner i 2016

Hanne Vasshus ble i 2016 kåret til årets kunstner i Stavanger. Kultursjef Rolf Norås sa da følgende: 

"Årets Stavangerkunstnar er uvanleg godt kvalifisert. Ho tilfredsstiller alle kriteria. Ho har ei utruleg vakker stemme som kjem til uttrykk innanfor fleire ulike sjangrar som jazz, viser, country eller gospel. Ho opptrer både aleine og saman med andre, avhengig av kva prosjekt det er. Ho er ein god formidlar med eit usedvanleg talent." (sitat hentet fra Stavanger Aftenblad, 02.01.2016)

Ikke lenge etter kom debutalbumet Oh, So Many Things

 

 

Hanne tipser om lokalmusikk

Som sagt utfordret vi Hanne til å nevne 5 plater/artister fra Rogaland som har inspirert henne. Så nå gir vi ordet til Hanne. 

Hanne: Takk for tilliten. Utrolig vanskelig å velge kun fem. Så jeg har gått for dem som har fått rockefoten min frem, som har overrasket meg, som har fått meg til å grine på konserter, som inspirere meg og som har en særegenhet jeg beundrer. Men det finnes SÅ sykt mange flere musikere fra Rogaland som hadde blitt med på denne listen hvis den bare var litt lenger... 

 

1) Thomas Dybdahl - From Grace (ein klassiker).

 

 

2) Paal Nilssen-Love - Det er nesten umulig å velge en av platene hans. Jeg liker godt å oppleve ham live, hvor The Thing blir min høydare!

 

 

3) Britt-Synnøve Johansen - Mot Himmlen i Paris. For ein stemme og innlevelse. Varmt og heftig! Denne fikk meg til å synge på norsk.

 

 

4) Helldorado - Lost Highway. En mann som kan synge! Jeg har ikke ord. Elsker det, og ønsker å være like kul live!

 

 

5) Stine Janvin Motland - In Labour. Stavangers mest grensesprengende vokalist. Utfordreren!

 
Google+