Hopp til hovedinnhold

Halloween-spilleliste med elektronisk musikk og horrorcore

Halloween-spilleliste med elektronisk musikk og horrorcore

Jeg liker å utforske skrekk innen ulike kulturuttrykk, denne gangen innen noen musikksjangre jeg ikke er så befaren i.

I utgangspunktet hadde jeg tenkt å gå den komfortable ruten ved å lage en rock/psychobilly-basert liste. Men godeste Olav Nilsen (kollega på Sølvberget) hadde allerede laget en solid Halloween-spilleliste hvor dette er bra dekket.

Jeg har kanskje ikke de beste musikkunnskapene, men interessen er der i høyeste grad. Den første tanken var å satse på ekstremmetallen. Men der er jeg ikke helt ukjent, og helt ærlig så kunne det blitt litt «kjedelig» (listen, ikke nødvendigvis musikken i seg selv). Ergo kom tankene innom elektronisk musikk. Jeg kjente til artister som Cluster Buster, Carpenter Brut og Pertubator, og ikke minst all filmmusikken. Så kom jeg også på horrorcore - en subgenre innen hip hop - som har blitt et aldri så lite kultfenomen. Så her er en liste: 

Av horrorcore kan man finne cd'er av Necro, ellers har Sølvberget soundtracket til mange kjente og ukjente skrekkfilmer. 

Som en svært filminteressert person, har jeg laget diverse sjangerartikler når det kommer til dette også, om du vil ha noe å glo på utover høsten:

Google+