Hopp til hovedinnhold

God årgang

God årgang

Olav og Christian har dykket i dypet etter perler... 

 

 

CHRISTIAN: The Darjeeling Limited (OST til filmen med samme navn, regissert av Wes Anderson 

The Darjeeling Limited, regissert av Wes Anderson, er en film om tre brødre (fra USA) på reise i India. Den er ikke blant Wes Andersons beste. Men soundtracket er, som i alle filmene til Anderson, et eklektisk mesterverk. I likhet med filmen er også soundtracket en reise i India, samtidig som det tar med seg litt av Vesten. Det er en kunst å kunne forene:

  • Beethovens 7. symfoni
  • Den selvhøytidelige og glemte 60-tallsperlen "Where Do You Go To My Lovely" (av Peter Sarstedt)
  • Det mesterlige pianostykket "Claire de Lune" av Claude Debussy
  • Mindre kjente Kinks-sanger (til og med en av Dave Davies, broren til Ray som skrev de fleste Kinks-sangene) fra et mindre kjent Kinks-album (Lola Versus Powerman and the Moneygoround, part one)
  • Den hysteriske Bollywood-nuggeten "Typewriter, Tip, Tip, Tip"
  • En rekke mer lyriske indiske musikkstykker 

...i soundtracket til en og samme film. Det var lenge utilgjengelig på Spotify, men nå er det der:

 

OLAV: Dennis Linde

En av de best bevarte hemmelighetene i Nashville er Dennis Linde. Linde skydde offentligheten og musikkbransjen, så bilder og intervjuer er det ikke mange av. Men det ble utrolig mange gode sanger i løpet av hans lange karriere. Det hele startet i St. Louis, Missouri da han som ung ble fratatt førerkortet og ble sittende hjemme med gitaren og skisse låter. Han søkte lykken i Nashville i 1969 og storheter som Elvis, Arthur Alexander og mange andre spilte inn hans låter med stor suksess. Burning Love er bare toppen av dette isfjellet. Han skrev både tekst og melodi til sine låter noe som også var ganske uvanlig i Nashvilles låtskriverindustri. I låten "Goodbye Earl" som handler om en konemishandler som blir drept kommer han opp med denne geniale tekstraden: "Well the weeks went by and spring turned to summer/ and summer faded into fall/ and it turns out he was a missing person/ who nobody missed at all." Dixie Chicks har en fin versjon av denne låten.

Jeg har alle de platene han gav ut i eget navn på 70 tallet og der er det mye gull spesielt debut platen Linde Manor fra 1970, låten "I Don't Want Nobody 'Ceptin' You" er en stor favoritt og det er utrolig synd at ikke flere har fått høre disse sangen som ikke er gitt ut på hverken CD eller på strømmetjenester. Har du sansen for en god historieforteller og liker amerikansk rootsmusikk er jeg sikker på at du vil like Dennis Linde.

Google+