Hopp til hovedinnhold

Frodes fem sterke

Frode Johannessen fra Popface går solo og velger seg fem sterke plater som har gjort inntrykk på ham.

Frode Johannessen er til daglig vokalist og gitarist i Stavangerbandet Popface, sammen med Michael Alan Vince på bass, Chris Hansen på trommer/perkusjon og Gaute Johannessen på trommer.

Popface er karakterisert som et indieband i det musikalske skjæringspunktet mellom postrock, shoegazer og indiepop, og finner sine forbilder i artister som My bloody valentine, Ride, Revolver, Swervedriver, Dinosaur jr. og Bob Mould.

Frode er for tiden aktuell med sin første soloplate Beautiful Memories Last Your Whole Life Long.

Musikk- og filmbiblioteket ba Frode om lyttetips, og fikk tilbake fem, ifølge Frode, sterke titler, som har gjort inntrykk på den ferske soloartisten opp igjennom årene:

Swervedriver: Mezcalhead

Swervedriver: Mezcal Head

- Mezcalhead et fantastisk album! Oxford-bandet Swervedriver fikk ikke like mye oppmerksomhet som kompisene i Radiohead, men er etter min mening mye bedre. Platen er produsert av Alan Moulder (Smashing Pumkins, Ride osv.).

 

My Bloody Valentine: Loveless

My Bloody Valentine: Loveless

- En klassiker! Denne platen forandret livet mitt. Forstod egentlig ingenting første gang jeg hørte dette. Vakrere blir det ikke!

 

The Cure: Disintegreation

The Cure: Disintegration

- Robert Smith og The Cure sin beste plate etter min mening. Svevende og god! Masse fine stemninger og gode sanger.

 

 

Cocteau Twins: Heaven Or Las vegas

Cocteau Twins: Heaven Or Las vegas

- Elizabeth Fraser sin stemme er bare nydelig. For dem som ikke vet det, er Elizabeth damen som synger på Massive Attacks Teardropp. Cocteau Twins har et helt unikt sound. De blander dansebandlyd med 80-talls indie. Storslått!

 

Pavement: Crooked Rain Crooked Rain

- Steven Malkmus' fortausmusikk er veldig sjarmerende. Sangen Gold Soundz er en av mine favorittsanger gjennom tidene. Lo-fi på sitt beste!

Google+