Hopp til hovedinnhold

Fra Vegar's platebunke

Vegar Monsen treffer du ofte i skranken i Musikk- og filmbiblioteket. Han har en stor platesamling og en enda større musikkinteresse. Her kan du se hans anbefalinger.

BLACK SABBATH – Master Of Reality (1971)

BLACK SABBATH –Master Of Reality (1971)

Kanskje ikke den mest kjente av platene til 70-tallets viktigste metal-band, men definitivt en av de beste. Black Sabbath er et av de mest stilskapende og innflytelsesrike banda uansett sjanger. En kan høre ekko av tidlig Sabbath på platene til utallige Metal-, Stonerrock- og Doom-band. Denne plata (den tredje på to år), inneholder bl.a. klassiske kutt som Sweet Leaf og Children Of The Grave, og hvor gitarist Tony Iommi virkelig viser sitt enorme register. En klassiker!

Andre klassikere fra Metalens gudfedre er: Black Sabbath (1970), Paranoid (1971), Black Sabbath Vol.4 og Sabbath Bloody Sabbath.

 

THE JAM – Snap! (1983)

Jam - Snap

Samlingen inneholder alle singlene utgitt av et av de viktigste Britiske punk-bandene fra slutten av 70-tallet.

Inspirert av 60-tallets rock og pop (The Kinks, The Who og Small Faces) og amerikansk R&B og soul, med punkens aggressivitet og uavhengighets etikk. The Jam konkurrerte med Sex Pistols, The Clash og Buzzcocks, og var det mest populære bandet fra den første bølgen av Britiske punk-band. Etter en rekke topp-plasserte single-utgivelser og 6 LP’er i perioden 1977-1982, oppløste frontmann Paul Weller bandet mens de var på topp.

Sjekk også ut Paul Wellers 80-tallsband The Style Council og hans fremragende solo-utgivelser (den siste ble utgitt i år).

 

LOVE - Forever Changes (1967)

LOVE –Forever Changes

Denne plata fra 1967 var aldri en hit, men står på mange kritikeres topp-ti liste. Love var, med sin stilfulle blanding av folk-rock og psykedelisk pop, en tidlig inspirasjon for The Doors og et av de beste Vestkyst-banda fra slutten av 60-tallet. Den geni-erklærte frontfiguren Arthur Lee trakk inspirasjon fra bl.a. Byrds, Stones, blues, flamenco og orkester-pop. Med sine poetiske tekster og luftige arrangementer, har han forfattet et av rockens ubestridte mesterverk. Ingen platesamling er komplett uten! Sjekk også ut de to første platene Love (1966) og Da Capo (1967) eller den doble samlingen Love Story 1966-1972.

Google+