Hopp til hovedinnhold

Favoritter fra 2000-tallet

Festivalsjef for Musikkfest Stavanger, Daniel Engen, anbefaler her fem album fra det siste tiåret.

-Jeg har plukket ut fem plater fra 2000-tallet jeg syns fortjener å være i platehylla - eller Ipoden (alt ettersom). Dette er ikke de jeg mener er de fem beste platene utgitt noensinne, eller på 2000-tallet for den saks skyld, men gode plater som fortjener hylleplass. Noen kanskje litt mer ukjente enn andre. Felles for dem at de har vært inspirasjonsrike for meg.

 

Magic Numbers

Magic Numbers: Magic Numbers (2005)

Debutplata til disse to engelske søskenparene har rotert masse på spilleren. Sjelden basskompet driver igjennom hele plata på en slik måte som her er tilfelle. Nydelige poplåter i en pen produksjon du ikke kan la være å skru av. Komplett bra plate!
Lytt til: Mornings Eleven Love, Me Like You, og balladen Wheels On Fire.

 

Hoffmaestro - The Storm

Hoffmaestro: The Storm (2006)

Svenskene i Hoffmaestro er etter min mening verdens beste liveband. Ingen har noensinne vært i nærheten av å prestere live slik Hoffmaestro har gjort. Men det er ikke tvil om at dette er ett liveband, ikke plateband. Selv om plata er meget bra, er de 10 ganger bedre live.
Grunnen til at plata havner på tipslista, er rett å slett for å la dere oppdage dem. Plata er en blanding av pop, rock, ska, reggie og elektronika. Eller "Skatronic punkadelica" som bandet kaller der selv.
Lytt til: Seize the Day, The Storm og My Shoes.

 

 

Liquido - Essential

Liquido: Essential (2004)

Beste albumet til det tyske bandet som aldri klarte å gjenskape album-magien etter gjennombruddet. Men her har vi gode rockelåter i ett litt punka elektronika landskap musikalsk -når dem trøkker til. Albumet har låter som passer både til sene høstkvelder og vorspiel. Dette er dog ei samleplate, men verd ett dypdykk.
Lytt til: Play Some Rock, Narcotic, Doubledecker

 

Ash: Free All Angels (2001)

Ett av de feteste bandene jeg har sett på Folken noensinne. Gjennombruddet kom med Goldfinger i 1996, men dette mener jeg er den beste plata. God skitten rock på sitt beste.
Lytt til: Alle, men spesielt Cherry Bomb - deilige skitne Beatles referaser.

 

Green Day - Warning

Green Day: Warning (2000)

Green Day hadde allerede hatt sitt kommersielle gjennombrudd 6 år tidligere , Dookie, og fulgte opp med Imsomniac (1995) og Nimrod (1997). Da Warning kom ut 3 år senere, var spenningen stor på hvilken rettning de hadde valgt. På denne plata beviser Green Day at de begynte å bli voksne. Mye kassegitarbaserte låter som overbeviser. Salgstallene var derimot ikke overbevisende, og som ventet var Green Day mer tilbake til røttene på den neste utgivelsen, American Idiot. På Warning har bandet også testet ut flere ulike instrumenter. Tydelig at det er mye lek i studio under denne innspillingen. (lytt på Misery).

Lytt til: Hold On, Deadbeat Holliday og Castaway

Google+