Hopp til hovedinnhold

Dwight Twilley band - Sincerely

Dwight Twilley band - Sincerely

Dwight Twilley og Phil Seymour fra Tulsa, Oklahoma møttes etter å ha sett "A Hard Days Night" sammen med sine yngre brødre.

 

De var begge Beatles-fans og fant fort kjemien, derfra var veien kort til Dwights kjeller, der de sammen lagde demoer og hundrevis av sanger under navnet Oister. De hadde det samme magiske "det" som Phil & Don Everly, Paul Simon & Art Garfunkel og  de som de beundret mest  John Lennon & Paul McCartney.

Men Dwight og Phil utviklet sin helt særegne stil. Etter en tur innom platestudioet Sun fikk de tips om å bli litt røffere i kantene, sangen fikk mer ekko, rytmene ble mer rockabilly, men musikken var fortsatt pop. De tok med seg erfaringen fra Memphis og et lass med sexy, sjelfull powerpop til Los Angeles for å søke lykken. Det varte ikke lenge før de hadde kontrakt med Shelter records, og debutsingelen "I'm On Fire" kom sommeren 1975 og havnet på Billboards top 20.

Det meste luktet suksess når debut platen Sincerely kom i 1976. Dwight Twilley Bands miks av Merseyside-pop og Sun-rockabilly var snadder for kritikerne, og havnet på mange årsbestelister. Det var likevel vennen Tom Petty på samme selskap, som skulle bli tilgodesett med promotering og markedsføringsbudsjetter og som gjorde karriere. Like fullt er "Sincerely" et av 1970-tallets aller beste album.

Andreutgivelsen "Twilley Don't Mind" er en perle, som har en røffere livefeeling. Solo- platen "Twilley" fra 1979 er kanskje like bra som debuten, men mangler Phil  som nå sto på egne bein. Har du Carl Perkins, Raspberries, Big Star eller Beatles blant dine favoritter, vil du ikke bli skuffet av Dwight Twilley.

Lån eller reserver Sincerely.

 

 

 

Google+