Hopp til hovedinnhold

Dude of All Dudes

Fra coveret til "I'll Come Back and Love You Forever"

Visste du at My Heart Will Go On på tverrfløyte nesten ble en del av Birmingham Hoe? Og at Tore Pangs artistnavn er inspirert av låten Tore Tang? Torsdag blir Morten Abel intervjuet på Sølvberget av Aftenbladets Leif Tore Lindø.

Musikere fra Rogaland anbefale sine topp tre Morten Abel-sanger:

Tore Pang

Hallais! Topp tri Abel-bængere:

1. Tore Tang. Hette du Tore og komme fra Stavanger e denne sangen "like a fuck you for christmas, a gift and a curse". Den e inspirasjonen bag artistnavnet mitt og eg hatelske denne sangen med heila mitt hjerta!

 

2.  Doberman. Blir aldri leie av den.. PERFEKT pop!

 

3. Sometimes Serious. Eg va kid på 90-tallet og mamma hadde kjøpt Hugger Mugger. Itte skolen satt eg ofte i stuå og hørte på CDene hennas. Når eg fyrte på denne for fysste gang fekk eg ståpels der eg ikkje trodde d gjekk an..! Har ennå ikkje peiling på ka an handle om, men fy faen så tøffe an e!!!

PS: Få gjerna med at Morten Abel e den mest sexy mannen eg vett om! HEFTIGE karisma. Og at eg grein litt i studio når han sang refrenget på Izabell sin "Røverdatter". - Tore Pang

 

Kjell Undheim - vokalist Ingenting

1. Feeling of flying. Første September When-plate. Hørte denne låten på TV. Syntes den var helt nydelig. Men jeg hadde ikke hørt den selv om jeg hadde plata. Viste seg at dette var et ekstra spor som kun var på CD. Uten dagens nedlastingsmuligheter så jeg meg nødt, selv hvor vemodig det var, å anskaffe meg en CD-spiller, så jeg kunne få denne låten. Fikk byttet til meg en CD-spiller av en kompis mot en ku-bærte som sa MØ!! Han fikk moped som rautet, jeg fikk høre Feeling of flying så mye jeg ville.

Fikk byttet til meg en CD-spiller av en kompis mot en ku-bærte som sa MØ!! Han fikk moped som rautet, jeg fikk høre Feeling of flying så mye jeg ville.

 

2. Stay crazy. En av de virkelig store Abel-låtene. Her hører du hvor fantastisk kult han synger. Fikk komme og se generalprøven på Folken før han skulle spille 3, 4 eller 5 utsolgt konserter der. Husker ikke hvor mange det var. Men mange var det. Hadde ikke hørt så mye på solo platene hans, men lyttet i forkant til I’ll Come Back and Love You Forever-platen. Falt totalt for denne låten.

 

3. Everting goes for believers. Også første September When-plate. Var 16 år da jeg hørte at noen fra Mods hadde starta nytt band. Gikk da på Bryne videregående. Var innom Jæren musikk og hørte på den. Syntes den var helt enormt bra. Spesielt denne låten! Husker forøvrig at plata ble spilt i sin helhet før Mods' gjenforeningskonsert i Sandnes i 1990!

 

Thomas Dybdal

1. A Place To Stop

 

2. Stay Crazy

 

3. Lydia

 

Vidar Schanche

1. Hard to stay awake. Denne låten har noe Anthem over seg, gledet meg alltid å spille denne live, elsket eksplosjonen når trommene kommer inn, Børge Fjordheim ftw!!

 

2. Doberman. Hva kan man si? Tror dette er et av de fineste refrengene jeg vet om, og outroen er nydelig både melodisk og tekstmessig.

 

3. Dude of all dudes. Morten har den evnen at han klarer skrive feelgood/melankolske låter, denne er kanskje en litt glemt låt som bør ut i lyset igjen.

Da "My Heart Will Go On" på tverrfløyte nesten ble en del av The Birmingham Hoe 

Jeg har utrolig mange minner til låtene her, både fra scenen og ellers i livet. Men hvis jeg skal trekke frem ett spesielt, så må det være fra en låt som ikke er på lista her, og som jeg kanskje ikke var så glad i før jeg begynte å spille den selv -da skjønte jeg humoren i den: Selveste The Birmingham Hoe. Denne låten husker jeg det var litt diskusjon om skulle bli med i settet, men til slutt endte den faktisk som siste ekstranummer. Den utviklet seg hele tiden og fikk nye deler satt inn etterhvert, den famøse rappen ble gjort i plenum, jeg sang ekstremt ukomfortabel føle-falsett alene, vi sang Rule Britannia og avsluttet med smell og en backlinetech i kjole.

På backstagen synes vi det var hysterisk morsomt da han spilte My heart will go on fra Titanic, og etter flere runder bestemte vi oss for at dette måtte jo være det perfekte elementet å ta inn i Birmingham-låten. - Vidar Schanche
Så var det en festival hvor bassisten hadde spilt i en begravelse dagen før, og av den grunn hadde en tverrfløyte med seg (??!). På backstagen synes vi det var hysterisk morsomt da han spilte My heart will go on fra Titanic, og etter flere runder bestemte vi oss for at dette måtte jo være det perfekte elementet å ta inn i Birmingham-låten. Vi gledet oss som unger til det partiet skulle komme, jeg tror faktisk alle kniste og tenkte at «nå kommer de til å le så sinnsykt mye, for vi har så utrolig bra humor og er så sykt lekne folk på scenen….» Så kommer partiet…og jeg tror det gikk ca 3 sekund før alle innså at dette ikke funket litt engang…jeg mener…ikke pittebittelitt faktisk…Bassisten fikk veldig lite lyd av fløyta gjennom koremikken sin, jeg så ut over publikum (som var noen tusen…) og alle hadde det samme uttrykket i ansiktet: Eh…ok…? Og gud bedre så lenge den fløytesoloen varte. Needless to say…den fløyta ble ikke med på neste jobb, og jeg tror egentlig vi aldri snakket om det siden.

Fun fact: På denne jobben var keyboardisten i Dimmu Borgir med som vikar.

 

 
Google+