Hopp til hovedinnhold

Disney-sanger: Bad Guy Edition

Professor Ratigan

Det er kanskje dags å vise frem en litt lysere side av meg selv. Ingenting sier det mer enn Disney-sanger, men jeg strekker det da ikke lenger enn skurkesiden.

Det er en stund siden jeg har sett flere av disse filmene, så jeg går ikke for mye inn på dem.

«Be prepared» - The Lion King
Løvenes konge var jo Disney film nr. 1 i min barndom. Ingen var mer avskydd (eller kanskje elsket) enn Scar. Sangen «Be prepared» er mektig, slu og direkte ond. Hele oppsettet rundt en er helt fantastisk, med kontroverser og alt . Stemmeskuespiller-esset Jim Cummings viser sitt store talent her, da han helt prikkfritt overtok da stemmen til Jeremy Irons (Scar) sviktet.

«Savages»- Pocahontas
Si hva du vil om «Pocahontas», men denne låten er noe for seg selv. Dette er rent HAT. Kanskje ikke «bad guy»-sang i full forstand , men føler definitivt at den hører til på listen. Igjen steppet Jim Cummings inn, denne gangen for Russell Means.

«Hellfire»-The Hunchback of Notre Dame
Denne filmen var en aldri så liten skuffelse, etter hva jeg husker. Men flere gode punkter fantes da. Onde Frollo er ufyselig som få. Sangen «Hellfire» påstås av en del å være den beste blant Disneys skurkeregister. Selv om det kan diskuteres, så er den veldig intens og ubehagelig for alle og enhver. 

«Friends on the other side»- The Princess & The Frog
I utgangspunktet hadde jeg ikke allverdens sans for denne filmen, men andre titt nå i sommer ble faktisk et kjærkomment gjensyn. Blant annet blir man presentert for en karismatisk skurk, med en meget fengende sang.

«Gaston» - Beauty & the Beast
Film som falt i overraskende god smak hos meg, blant annet når det kom til den fantastisk narsissistiske Gaston. Dette er selvdiggersangenes konge.

«We are Siamese» - The Lady & The Tramp

Denne noe raseufølsomme sangen er av svært slesk karakter, og kanskje en katt verdig?

«Trust in me» & « I wanna to be like you»- The Jungle Book

«The Jungle Book» er en klassiker som ligger mitt hjerte nær. Disse sangene er kanskje ikke fra filmens "hovedproblem" , men oppmerksomhet fortjener de. Den ene oppstemt og manipulerende, den andre sleipt nedsløvende og ikke så rent lite skremmende.

«The world’s greatest criminal mind» & «Goodbye so soon»- The Great Mouse Detective
Ikke mange sin Disney-favoritt, men den er nå i alle fall min. Det er så artig å høre skrekkikonet Vincet Price fremføre disse meget fornøyelige sangene.  Har et spesielt forhold til "Goodbye so soon".

 

«Mother knows best»-Tangled

Egoisme og grådighet pakket inn i falsk «morskjærlighet».Meget skremmende sang, igrunnen. Tippetitopp.

«Hi-diddle-dee-dee» Pinocchio

Entusiastisk sluhet forekommer i det som kanskje blir Disneys’ første skurkesang. Føler jeg snart må få sett denne filmen igjen.

«The Elegant Captain Hook»- Peter Pan
Rekrutter deg eller møt en våt grav.  Slående djevelsk sang fra en fin film.

»Cruella De Vil» - 101 Dalmatians
Blir riktig nok ikke sunget av skurken selv. Cruella De Vil er vel nærmere toppen av "Disney Villain"-pyramiden, og denne slageren fortjener hun absolutt.

«The Phony King of England» - Robin Hood
Nok en sang som heller handler om skurken. Svært minneverdig låt fra det som mye mulig er min favoritt Disney-klassiker.

Ja, dette var dem jeg liker og kom på. Skal ikke se bort fra noen mangler, men sånn er det med alt her i livet. 

Google+