Hopp til hovedinnhold

Dead Moon - Unknown Passage

Dead Moon - Unknown Passage

Rått og primitivt i mono! Tenk deg at du putter Roky Erikson, The Kingsmen, Hasil Adkins og Sonics i en blikkboks og rister hard og lenge før du slipper ned en mikrofon og spiller inn resultatet i mono. Da får du noe som kan ligne Dead Moon.

 

Liker du tøff garasjerock og punk er dette et band blant de beste.

Dead Moon består av besteforeldrene Fred Cole, hustruen Toody Cole og ungutten Andrew Loomis 45 på trommer. Fred startet sin karriere som 13 åring for over 40 år siden i bandet Little Red Roosters, så Barracudas og Weeds, det minst ukjente bandet han var med i er kanskje The Lollipop Shoppe som du kanskje kjenner igjen fra psyk/punk samlingen "Nuggets: Original Artyfacts from the First Psychedelic Era 1965-1968" som forresten er et must i enhver platesamling.

Platen åpner showet med den forrykende "Dead Moon Night" Fred har sin høyst egne og ekspressive måte å synge på, et høyt og kavende toneleie men dette er mye av Dead Moons særegne sjarm og kjennemerke.

I låt nummer tre drar de ned på tempoet med den skranglete balladen "A Miss Of You". Glimrende! "I'm wise" er også en slik ballade i god Roky Erikson stil.

"Evil eye" her kommer Fred Coles desperat stemme og tøff gitar riktig til sin rett. Dette er ekte rock for de som aldri blir voksne. Et særegent band med et helt spesielt uttrykk som du aldri tar feil av. Får du ikke tak i denne platen så prøv " Stranded In The Mystery Zone" eller "Strange Pray Tell" med samme trio.

 

 

 

Fred Cole Bonanza, prøv denne spillelisten:

 
Google+