Hopp til hovedinnhold

DJ-Thomas anbefaler

-Umulig, selvfølgelig, for en samler som meg å bare plukke ut fem favorittplater, men jeg skal holde meg i skinnet og være disiplinert.

Thomas har siden tidlig i tenårene vært aktiv som vokalist i lokale punkband som Möralens Vöktere, Haggis, Ordrenekt, Kursk Nilsen, C.H.U.D. og Skin Cancer, og er også grunnlegger og arrangør av den årlige Stavanger Punkrockfestival. I tillegg er han DJ på Sting og Bøker & Børst. Thomas er en fanatisk platesamler, og er omgitt av tusenvis av vinylplater i sitt lille krypinn på Eiganes, i all hovedsak innen sjangrene punk, reggae, soul og jazz. Det er således totalt umulig for ham å plukke ut kun fem favoritter, men etter mye selvransakelse, har han kommet opp med et utvalg som reflekterer samlingens spennvidde. Ingen samleplater er tatt med, kun originalalbum.

 

Times - This is London

Times: This is London (Artpop, 1982)

Helt perfekt pop i krysningspunktet mellom mod revival, soul og punk. En kriminelt oversett klassiker, og trolig den beste platen som er kommet ut fra England noensinne, uansett sjanger.

 

 

The Last Resort - A way of life - Skinhead Anthems

The Last Resort: A way of life - Skinhead Anthems (Last Resort, 1982)

En av de første LPene jeg kjøpte, og like bra i dag som den gang. Full av definerende og beinhard Oi. Fantastisk omslag!

 

 

Norman Connors - You are my starship

Norman Connors: You are my starship (Buddah, 1976)

Blir soul og jazz-funk bedre enn dette? I think not. Trommeslageren Connors samlet stjerner som Gary Bartz, Michael Henderson og Phyllis Hyman til dette smorgasbordet av smooth jazz og soul. Bare sjekk ut tittelsporet og versjonen av Pharaoh Sanders` "The Creator has a master plan". Guddommelig!

 

Bobby Hutcherson - Montara

Bobby Hutcherson: Montara (Blue Note, 1975)

Vibrafon er et av mine favorittinstrumenter, og herr Hutcherson er kanskje min store helt

innen dette feltet; i skarp konkurranse med Roy Ayers. På denne LPen fra 1975 får vi servert en rekke helt utrolig stemningsfulle låter, kanskje med unntak av sistesporet "Oye como va", en kjedelig gjennomgang av Tito Puente-standarden.

 

Prince Lincoln Thompson & The Royal Rasses: Humanity

Prince Lincoln Thompson & The Royal Rasses: Humanity (Ballistic, 1979)

Prince Lincoln er dessverre en meget oversett reggae-vokalist, på tross av at nær alt han har gitt ut holder meget høy kvalitet. På denne fantastiske LPen fra 1979 finner man flere klassikere, deriblant tittelsporet og "San Salvador". Gjør deg selv en tjeneste og sjekk denne ut!

 

 

Jeg kunne ha plukket ut hundrevis av favoritter til, men dette får holde for denne gang! Peace out!

Google+