Hopp til hovedinnhold

Christer Knutsens favorittplater

Christer Knutsens favorittplater

I 11-12 års alderen fikk Christer Knutsen Bob Dylans Greatest hits. Musikkinteressen var vekket, og han begynte å spille gitar og munnspill. Fortsatt er Dylan en favoritt.

Her er Christer Knudsens topp-5-plater:

Bob Dylan - Blonde on blonde

Bob Dylan: Blonde on Blonde

Da jeg var 12 og fikk 100 kroner i måneden i månedslønn gikk jeg til Vigdis på Fona og kjøpte to Dylan plater hver første mandag i måneden. (Nice Price vinyl kostet 49,90) Jeg kjøpte en Blonde on Blonde vol.1 uten å få med meg at det egentlig var et dobbeltalbum. Strålende fornøyd i min uvitenhet helt til en kamerat av far forklarte meg at det egentlig var en dobbeltplate og at jeg manglet den fineste sangen. Jeg fikk hans eksemplar som han hadde fått av Ole Paus på fest i 1966. Jeg satt på rommet og spillte Sad Eyed Lady of the Lowlands i et døgn.

 

Chris Bell - I am the Cosmos

Chris Bell: I am the Cosmos

Kunne selvfølgelig like gjerne anbefalt alt av Big Star, men jeg er spesielt glad i dette albumet. Jeg holdt på å svime av første gang jeg hørte tittelsporet her. Hadde gitt en månedslønn for det som i sin tid var det eneste fra dette albumet som kom ut mens Chris Bell ennå levde: 7" ssingelen med "I am the Cosmos" på A siden og "You and your Sister" på B siden. Sterkere singel enn Strawberry Fields/Penny Lane i min bok.

 

 

Bruce Springsteen: Greetings from Asbury Park, NJ

Bruce Springsteen: Greetings from Asbury Park, NJ

Dette er nok objektivt sett ikke det beste Springsteen albumet, men jeg har valgt det fordi det vile vært for bloody obvious å si "Born to Run". Dessuten er det sånn at dette albumet inneholder noen av de fineste sangene sjefen har skrevet og som ikke har blitt en selvfølgelig del av Springsteen-kanonen/Greatest Hits albumene. "For You", "Blinded by the Light", "Growin.. up", "Mary Queen of Arkansas", "Lost in the Flood"... ja, du skjønner tegningen.

 

 

Ron Wood: I've got my own album to do

Ron Wood: I've got my own album to do

Himmel og hav.. En plass midt mellom Faces og Stones, med varianter og kombinasjoner av begge nevnte. Ron Wood synger lead med Mick Jagger og Rod Stewart på kor. Lyden av gode venner og øl. Tittelen alene er verdt mer enn albumet koster på platekompaniet, og Ron Wood kan gjøre hva han vil i dette livet; han er sikret en plass ved vår herres venstre hånd for å ha skrevet "Act Together".

 

 

John Phillips: John the Wolfking of LA

John Phillips: John the Wolfking of LA

Jeg bestilte dette albumet på Platekompaniet etter å ha hørt to sanger på cafè mono i Oslo. Da det, etter et halvt år omsider kom til butikken kostet CDen 389kr. Dette var altså en helt vanlig CD med 10 spor og et to siders booklet. Det viste seg å være en japansk utgave som var det eneste som var å få tak i på CD. Jeg hadde ikke hatt kvaler med å betale det 5-doble om jeg skulle gjort det igjen. Det er et sinnsykt kobbel av musikere som stiller opp på denne solo-debuten til eks Mamas & Papas generalen: Hal Blaine på trommer, Buddy Emmons på pedal steel og James Burton på gitar for å nevne noen. En fantastisk blanding av soul, country og popmusikk som ikke er milevis unna nylig gjenoppdagde og bejublede Jim Ford (som også anbefales varmt av undertegnede). I 2006 kom "..the Wolfking" ut i en mye fjongere innpakning og med 8 bonusspor. Denne koster sikkert 12,50 på platekompaniet nå, og jeg anbefaler alle å kjøpe den, bruke de resterende 376,50 på dram og skåle med salige John Phillips mens "April Anne" åpner dette fantastiske og ennå ganske hemmelige albumet.

Google+