Hopp til hovedinnhold

Christer Knutsen

Christer Knutsen

Anbefaler lokale helter

Christer Knutsen har gitt ut tre soloalbum innen country/pop/folk og har vært medlem av bandet Tumbleweed som ble nominert til Spellemannprisen 2003.   Han har dessuten bidratt som musiker for artister som Thomas Dybdahl, Geir Zahl, Aslak Dørum og Sivert Høyem.   Som soloartist har han hatt med seg backingbandet Sacred Hearts som består av Pål Hausken (trommer), Magne Vestrum (bass) og Rune Helland (gitar), pedal steelgitar) og Lars Lundevall (gitar)

 

 

 

Her er hans Rogalyd anbefalinger:

 

Mods - Revansj

 Det ville vært løgn og historieforfalskning og ikke ha dette albumet på listen over album som har hatt stor innvirkning på meg. Det er lyden av barndommen min. Den delen av 80-tallet som ennå var 70-tallet. 80-tallet før det ble rosa.

 

 
 

 
 

Stavangerensemblet - Ta ein kjangs

 Mye av samme grunn som over. Knut Køningsberg var onkelen til en kamerat av storebroren min. Det var så nært en rockestjerne jeg kunne komme. Senere hadde jeg gleden og æren av å få spille endel av disse låtene med Froddi på vokal. Den gangen Garage ennå eksisterte. Det er unektelig en skjellsettende opplevelse for en ung mann å få spille piano på "Trega deg igjen", mens Froddi ligger på magen på bardisken med mikrofonledingen rundt halsen.

 

 

 

Tumbleweed - NeoCosmicBreakdownDeluxe (EP) (denne finner du selfølgelig på biblå)

 Dette er greit, siden det er før jeg selv begynte i bandet. Dette var første gang jeg opplevde at noen på, noenlunde, min egen alder kunne skrive låter. På ordentlig. Jeg maste meg inn i bandet etter å ha hørt dem spille release-partyet for denne EPen og årene med Rolf Gjesdal i Tumbleweed var som en skole for meg.

R-871627-1299963391.jpeg

 

 

Kaada - Music For Moviebikers

 Dette er det albumet av en stavanger-artist jeg har hørt definitivt mest på. Musikk som er umulig å beskrive uten å bruke utrolig teite vendinger om tilstander, tid og rom. Men ja; denne plata er en tilstand.

 

 

 

Kvelertak - Kvelertak

Et sjangerdefinerende album og et sjangerdefinerende live band. I tillegg er de Norges hyggeligste folk. 

Så dem spille en dritbra konsert i Ålesund på denne turneen. Erlend Hjelvik knakk ribbeina på barrikadene på låt to. Rocknroll!

 

 

Google+