Hopp til hovedinnhold

Biblåsessions presenterer: Elmi

Sjekk musikktipsene til droneduoen Elmi, og se dem live på Musikk- og filmbiblioteket 20. oktober. 

Elmi

Elmi er en eksperimentell noise og drone-duo fra Stavanger som ble stiftet i 2011. Per dags dato har de rukket å gi ut en demo, en fulllengder og et live album. De har også spilt konserter med band som Solstorm og varmet opp for verdenskjente Eyehategod.

Rotfestet

Musikken de presenterer er rotfestet i vår tid men med referanser til 70-talls italiensk skrekkfilmmusikk (herfra kommer også navnet Elmi) En konsert med Elmi er både en unik og krevende opplevelse, og vi ser fram til å høre hva de har å by på inne blant alle platene og filmene på Musikk- og filmbiblioteket. 

Biblåsessions presenterer: Elmi Lørdag 20/10 kl 14:00

Musikktips fra Elmi

Vi ber alltid våre gjester om å sende oss musikktips. Her er de fem platene Elmi har plukket ut: 

Earth - "Earth 2: Special Low Frequency Version"

- Dronedoom-pionerene Earth sitt debutalbum fra 1993 slår aldri feil. 73 minutter med feedback, lange droner, vrengte gitarer og
minimalistiske riff gjør "Earth 2" til et historisk og obligatorisk album å ha i samlingen.

Sunn-2000-00Void

Sunn O))) - "ØØ Void"

"Sunn revolves around Earth" sa de to amerikanerne da de lot seg inspirere av Earth og oppkalte gruppen sin etter de gamle Sunn gitarforsterkerene.

Sunn O)))s andre album, fra 2000, er en herlig og mørk affære, med en vegg av gitarer og bass som gjør sitt for sette deg i en minst like mørk sinnsstemning.

Sleep - "Dopesmoker"

"Drop out of life with bong in hand." En av de mest legendariske stonerdoom-platene fra et av de mest legendariske stonerbandene som er der ute.

Dopethrone

Electric Wizard - "Dopethrone"

Ofte omtalt som den tyngste gruppen i verden, og med album som Dopethrone lever Electric Wizard absolutt opp til ryktet. En bedre samling av knusende riff skal du lete lenge etter. Med nedstemte gitarer og fuzz-pedalen stilt til fullt, blåser nok dette albumet vekk det meste av konkurranse når det gjelder tung musikk.

Om - "God is Good"

På "God is Good" skaper bass, trommer, fløyte og tambura en herlig østlig-spirituell stemning. Bass riffene er myke og trommene intense. Et album som vil få hodet ditt til vugge med til rytmene.

Biblåsessions!

Biblåsessions var et populært tilbud fra Musikk- og filmbiblioteket. Høsten 2012 gjenoppstår serien med mange spennende navn.  

Janove Ottesen, Kvelertak, Nite Sprite og Purified in Blood er bare noen av de kjente artistene som tidligere har besøkt Biblåsessions på Stavangers musikk- og filmbibliotek. Etter en pause har ildsjelene på musikkbiblå blåst liv i arrangementsserien på nytt. Det betyr at musikkinteresserte kan se fram til både konserter, foredrag og andre spenstige aktiviteter utover høsten.

Les hele høstens program.

Google+