Hopp til hovedinnhold

Biblåsessions: Øyvind Svele & The Reverent Souls

Biblåsessions gjenoppstår! Lørdag 13. oktober inviterer vi til dobbeltkonsert med Øyvind Svele og The Reverent Souls

svelereverent

Biblåsessions var et populært tilbud fra Musikk- og filmbiblioteket. Høsten 2012 gjenoppstår serien med mange spennende navn. Øyvind Svele og The Reverent Souls er først ut. Snart presenteres hele artistlisten. Følg med på disse sidene og på Facebook!  

Øyvind Svele

Øyvind Svele er kjent for sine unike bilder av R.E.M. på Viking Stadion. Denne lørdagen viser han seg fra en helt annen side, og byr på viser inspirert av helter som Bob Dylan i et americana-og rootslandskap.

Arbeiderklasserock

The Reverent Souls presenterer helspekket, ærlig arbeiderklasserock. Konserten er en helakustisk forsmak på dobbelkonserten de skal ha på Stills Scene samme kveld. 

Lørdag 13/10 kl 14:00 Musikk- og filmbiblioteket / kl. 20:00 på Stills 

Musikktips

Vi ber alltid våre gjester om å sende oss musikktips. Her er de fem platene Øyvind Svele har plukket ut: 

phosphene_dream_cov

The Black Angels - "Phosphene Dream"
Utgivelse nummer tre fra Austin-bandet The Black Angels.

Suggerende, gyngende, seigt og massivt.

En blanding mellom Queen of the stone age og Velvet Underground!

Ryan Adams – Heartbreaker

Første soloalbum til eks-Whiskeytown-vokalist som skaffet ham gjennombruddet verden rundt, og lovord som the «next.big thing» fra ikoner som Elton John og ikke minst Bob Dylan. Den ultimate americana- og singersongwriter-platen hvis du må velge en!

Ellioth Smith – "From a basement to a hill" 

Siste plate til nå avdøde Ellioth Smith. Mørkt, melankolsk og fengende. Glitrende, trist og selvutleverende. Smiths basement on the hill gir deg referanser til fra alt fra Nick Drake til Beatles og til post punk. Presentert, levert og pakket inn i hans eget låtskriverunivers med en klar personlig signatur.

Metallica – "Master of Puppets"
Platen som definerete metal sjangeren thrash og gjorde stilarten kommersielt godtatt verden rundt. Ikke så mye mer og si at hvis du ikke enda ha hørt denne platen – så er spørsmålet? Hva har hendt?

CleavesSWishbones

Slaid Cleaves – "Whishbones"

Sterk tredje plate fra Austin mannen Slaid Cleaves.En herlig samlinger med sanger og gode historier om livets realiteter og utskudd.

Gate-country blandet med folk og blues! Flott produksjon!

 

Musikktips fra The Reverent Soul-medlem Ørjan Andreas Karlsen:

lawoman

- Dette er fem album som har satt dype musikalske spor hos meg. Både personlig og musikalsk. Skulle gjerne ramset opp 10 album til, men dette er de som peke seg kraftigst ut for meg: 

Alice in Chains:  "Dirt"
U2: "Achtung Baby"
The Doors: "LA Woman"
Pearl Jam: "Ten"
Pink Floyd: "Dark side of the moon"

Biblåsessions!

Janove Ottesen, Kvelertak, Nite Sprite og Purified in Blood er bare noen av de kjente artistene som tidligere har besøkt Biblåsessions på Stavangers musikk- og filmbibliotek.

Etter en pause har ildsjelene på musikkbiblå blåst liv i arrangementsserien på nytt. Det betyr at musikkinteresserte kan se fram til både konserter, foredrag og andre spenstige aktiviteter utover høsten.

Google+