Hopp til hovedinnhold

Bee Gees - Mr. Natural (1974)

Bee Gees - Mr. Natural (1974)

Det er vanskelig å kalle et band forbigått når de har solgt over 100 millioner plater. Men "Mr. Natural" fra 1974 er en perle som mange ikke oppdaget da den kom.

 

Platen ble aldri den salgssuksess som "Saturday Night Fever", og manglet hitlåter som "You Should Be Dancing", "Stayin' Alive" og "Tragedy"". Disse skulle senere bli soundracket til en hvit middelklasse som oppdaget Barrys falsettsang, disco og kokain. Omslaget med fylliken som kikker ut av vinduet på en bar var vel heller ikke det publikum var på jakt etter i 1974.

Etter tips fra Clapton, dro Brødrene Gibb dro til Miami for å spille inn "Mr. Natural". Dette ble åstedet for en av deres mest helstøpte og inspirerte plater, der de tar vokalprestasjonene til nye høyder. Det er ikke sangakrobatikk som på de neste albumene, men sjelfull og organiske harmonier som understøtter tekst og melodi på en naturlig måte.

"Mr. Natural" er verken pop eller disco, men hvit soul der brødrene tydelig er inspirert av den svarte delen av Philadelphia og amerikansk R&B for øvrig.

Katalysatoren var produsenten og ringreven Arif Mardin. Han hadde tidligere jobbet med storheter som Aretha Franklin. Mardin tilførte produksjonen en effektfull dynamikk og tilsynelatende enkelhet som gir sanger som " Charade", "I Can't Let You Go" og "Throw a Penny" et ekstra løft.

Bee Gees var kanskje et band du hatet når punk var inn og gutter med Farrah Fawcett-sveis var ut, men gi dem en sjanse i dag. Du vil ikke angre.

R-8482904-1462484424-8475.jpeg

Lån eller reserver Mr. Natural.

 

 
Google+