Hopp til hovedinnhold

Badfinger: No Dice (1970)

Badfinger: No Dice (1970)

Badfinger er ingen Beatles rip-off

 

R-4925957-1525294089-9728.jpeg

No Dice er et powerpop mesterverk som står stødig på egne bein. Rock'n rollbandet Badfinger gjør her akustiske ballader og catchy poplåter med en autoritet og sensibilitet som få matcher.

Her slår Badfinger knockout på sin første utgivelse Magic Christian Music en plate som var bra men ikke står distansen ut på samme måte som dette fantastiske andre albumet.

Platen åpner med Peter Hams rocker "I can't take it", en låt som viser hans unike sans for melodi samtidig som den nye gitaristen Joey Molland sper på med noen tøffe Keef riff.

Låt nummer 5 "No Matter What" er en klassisk powerpop låt i samme gate som Big Star, "Blodwyn" har en countryrock feeling over seg og "Without you" er liker vakker som den er trist.

Trist er også skjebnen til Peter Ham som henger seg i garasjen i 1975, Tom Evans tar sitt liv i 1983. Dette bandet kunne blitt det nye Beatles hadde det ikke vert for all uflaks og personlige tragedier i bandets kjølvann.

Dette kan du lese mer om i boken Without You: The Tragic Story of Badfinger av Dan Matovina. Men først og fremst er dette et band som skal høres og liker du denne platen så er Straight up som kom i 1971 et must og låten "Just a chance" fra platen Wish You Were Here fra 1974 må være blant de tøffeste powerpop låtene som finnes.

Er Beatles og Big Star blant dine favoritter vil du elske Badfinger!

Lån eller reserver No Dice.

 

 

Badfinger-No-Dice-1970_articlemain

 

Google+