Hopp til hovedinnhold

Athana & Schanche anbefaler plater

Athana & Schanche anbefaler plater

Alf Terje Hana aka Athana, og Vidar K. Schanche besøker Musikkbiblå i november. Vi lader opp med et knippe musikktips fra gitaristene. 

De to gitaristene Alf Terje Hana aka Athana, og Vidar K. Schanche har jobbet sammen i en periode på fire år. Begge er svært aktive musikere i Stavanger, og etter å ha vært på hverandres konserter kom tanken om å jobbe sammen. I fjor slapp duoen plate. Begge gitaristene er kjent for å ha et utvidet lydbilde, og i denne duoen får de muligheten til å gå i dybden og utforske dette. 

Biblåsessions

Duoen tar i bruk et lass av gitareffekter og effektpedaler, og på denne Biblåsessions i 14. november øser de av sin kunnskap og effektkompetanse. Møt dem klokken 19:00 i Musikk- og filmbiblioteket. 

Musikktips: 

Vi ba de to plukke ut fem plater de av ymse grunner anbefaler:

CalculatingInfinity

The Dillinger Escape Plan - "Calculating Infinity"
Vidar: - Jeg har fulgt dem noen år, men tok en stund før jeg virkelig satt meg ned og lyttet. Det er temmelig intense greier, men i og med at jeg for tiden er på turne med EGG3 i Polen passer det helt fint. 

Nels Cline - "Coward" eller "Destroy All"
Vidar: - Jeg oppdaget han i Wilco, og jeg digger måten han klarer å snike inn ulyder og skeive ting i ellers ganske streite låter. Soloplatene hans er veldig kule, det er liksom litt av alt. 

Roni_Size-New_Forms_(album_cover)

Roni Size Reprazent - "New Forms"
Alf Terje: - Dette albumet var med å tydeligjøre mitt veikryss inn i det elektro/akustiske uttrykket. Banebrytende drum&bass i et forykende tempo.

Weather Report - "Black Market"
Alf Terje: - Også et ikon av et album på 70-tallet, som satt en ny standard i fusion leiren. Jazz/rock/world. Satte Jaco Pastorius på verdenskartet. Har opplevd dette bandet to ganger live, med nettopp Jaco på bass. Sinnsykt!!!

The Beatles - "Abbey Road"
Alf Terje: - Intet annet enn et oppslagsverk i smakfullt gitarspill og gode låter. Har slitt ut flere vinyler. 

Google+