Hopp til hovedinnhold

7 album + 6 sanger

Snorre Seim er legendarisk Stavanger Dj med fortid fra klubber i London, samt resident Dj på Sting Nattklubb. Snorre snurrer jazz, soul, funk, broken beats og elektronika.

-Listen min har blitt til over tid. Den representerer mye av mine musikkinteresser, men jeg må samtidig si hvor kjedelig jeg synes det er at noe skal være best. Alle dager, stunder, år, folk, steder osv. har sine perfekte musikalske øyeblikk. Hvis jeg skulle være hardcore blodfan av en ting, tenker jeg at jeg ville gått glipp av en del annet - all respekt for hardcore blodfans! Dette er ihvertfall 12 ting med musikk som jeg digger og kan anbefale andre.

Jill Scott: Who is Jill Scott

Jill Scott - Who is Jill Scott (Words & Sounds. vol.1)

Et snev av dette albumet kom først til meg via BBC's nettradio. Låten "Slowly, Surely" satt umiddelbart i meg med sin ubeskrivelig bittersøte art. Etterhvert fikk jeg hånd på hele albumet og det viste seg å være en helstøpt tanke. Jill Scotts glimrende låter, tonevalg og lekeevne er så nøye ivaretatt av produsent Jeff Townes aka Jazzy Jeff. Takk gud for at han aldri lot det hele ramle i sukkerpinnmaskinen.

Albumet er nå blitt åtte år og det frekventerer mitt headset like ofte som før. Det er mulig det hele kan høres kjedelig ut ved første lytting, men tro meg, det er det mest solide soularbeid jeg vet fra dette århundre, inntil videre.

Jill Scott har en funfact ifht Stavanger - hun satt på venterommet og var nestemann i A Touch of Jazz Studios da Stavangerske Quadraphonics spilte inn sitt materiale med Jazzy Jeff. Etter dem gikk hun inn å laget denne platen...

Anita Baker: Rapture

Anita Baker - Rapture

Denne platen vil nok mange plassere i kategorien "Kliss". Jeg synes det er for enkelt. Den har riktignok høy glatt-faktor, men er så hjerteskjærende fin. Høydepunktene "Sweet Love" og "Caught Up In The Rapure", er store sanger som er verdt å slippe inn i sjelen. Lurer du på hvordan man virkelig souler i vokaluttrykket er dette moren til enhver soulfrasering.

 

Ray Lamontagne: Trouble

Ray Lamontagne - Trouble

Aldri før har jeg følt meg så reddet av musikk. Ray sang til meg fra første gang om "Trouble" i en bil på vei til Sirdal. Det var mitt "trouble" og han ville "shelter me". Denne platen gjør meg dirrende redd, glad, trist, vedmodig, forelsket og 1000 andre ting på en gang. Den er unektelig knyttet til kjæresten min og er en av to livsviktige plater for meg.

 

Be Good Tanyas: Chinatown

The Be Good Tanyas - Chinatown

Denne er livsviktig nr.2. Også kjæresteplate. En fantastisk plate som burde byttes ut med mange Jack Johnson-plater. Dette er fint, trist, løst og avslappet og for meg et godt bevis på soulens tilstedeværelse i nyfolk'ish musikk. Det e'kje soul, eller køntri, eller pop - aja, drid i - det e knallfint.

 

John Coltrane: Ballads

John Coltrane - Ballads

Dette er den fineste jazzplaten jeg kjenner. Jeg synes den er mye finere enn "Blue" av Miles Davis. Det er en søndagsplate.

 

 

Prodigy: Experience

Prodigy - Experience

Ungdomshuset Zonen har unektelig preget mitt forhold til musikk. "Your Love", "Wind It Up", "Charly", "Out Of Space" og resten av platen var faste innslag her nede. Den representerte jungle, rave og techno for meg, og var vel billetten videre til interesse for breaks og breakbeat-fenomenet i sin helhet. Jeg elsker fremdeles høypitch-soul-samplinger over heavy beats. Det er det komplettet møtet mellom det råe og det søte, som jeg vitterlig er slave av.

Leon Thomas: Spirits Known & Unknown

Leon Thomas - Spirits Known & Unknown

Spirits Known and Unknown er en utrolig jazzplate. Leon Thomas bruker sin jodleteknikk i låter som "Echoes" f.eks. Vanligvis ville vel ikke jodling slått inn på sentimentalskalaen min, men her gjøre det absolutt det. "Echoes", "The Creator Has a Masterplan" og "Song for My Father" er favorittene på albumet.

 

6 hits

Kenny Rankin - In The Name Of Love

Jeg husker ikke hvor og når denne platen dukket opp for meg, men den har i ettertid dukket opp i alle bruktbutikkene jeg husker. Soulful folk med syttitalls vestkystlyd. Jeg elsker denne sangen - den var min produksjonsreferanse da jeg laget Sesong-låten "Love Untold" med Thomas Dybdahl og Britt Synnøve Johansen.

Odyssey - Our Lives Are Shaped By What We Love

Oddysey blir ofte forvekslet med Odyssey. Dette er altså ikke "Going Back To My Roots"-varianten, men en mer avslappet gruppe ved samme navn fra USA's vestkyst. Sporet er den ultimate bittersøte soul/folk sang. Starter sart og ender i intens sjelfullhet.

NRG - I Need Your Loving

Dette er en av mine favoritt rave-anthems. Den sampler Korgis-hiten "Everybody's Gotta Learn Sometime" og er et perfekt eksempel på hvor bra en balladestrofe i høy pitch gjør seg på hardcore breakbeat.

London Elektricity - Wishing Well (Danny Byrd Remix)

Min favoritt drum'n basslåt (eller German Bass som Rogalands Avis engang kalte det). Igjen er det soulful, hardt og litt trist.

Beastie Boys - Hey Ladies (Paul Nice Remix)

Det skal ikke være mulig å forbedre denne originalen, men Paul Nice har gjort det. Heavy bassriff hever dansegulvkvaliteten på en allerede sinnsyk låt. "Hey Ladies"-originalen er forøvrig BB favorittlåten min.

Osborne - Outta Sight

Glitrende elektronisk musikk. Glitrende bruk av hooks. Glitrende tromme- og samplelyd. Glimrende bruk av acu-bass!

Google+