Hopp til hovedinnhold

Country Music U.S.A.

Hva er countrymusikk?

Straight Life

The story of Art Pepper

Musikalske skuespillere

Det er ikke ukjent at skuespillere gjerne viser frem sin musikalske side. Noen til stor glede, andre til det motsatte. Her er noen av dem.

Do not Sell

The Wild, Obsessive Hunt for the World's Rarest 78rpm Records 

Jimmy Donley og Fats Domino

The Loser and The Fat Man

Prince og de

Selv om kvaliteten ofte holder en høy standard er det slik at veldig mange av disse artistene ikke synes av å ha fått kommersiell drahjelp som følge av samarbeid med Prince. Man kan nesten snakke om en omvendt Midas-touch. Her er en liten gjennomgang av musikere som har nære forbindelser til Prince, enten de er dypt inspirert av ham, covrer sangene hans, har samarbeidet med eller blitt produsert av ham. 

Mike Ireland & Holler - Learning How To Live

Hvordan overleve kjærlighetskatastrofe av apokalyptiske dimensjoner

Hvem er kongen?

Prince var "ydmyk" nok til å beholde sin tittel og heller la andre kalle ham konge. Her er en gjennomgang av albumene fra 1978 til 1995. 

Podcast: Klassisk for dummies

Er du på dypt vann når det blir snakk om klassisk musikk? Her er en redningsbøye.

#metoo og musikken

Hvorfor klarer ikke #metoo-kampanjen og likestilling å få fotfeste innen populærmusikken? XXXTentacion var den artisten som ble mest strømmet i 2018, selv om han var tiltalt for å ha banket opp og truet sin gravide kjæreste.

NWOBHM

New wave of British heavy metal.

John Martyn

Artisten John Martyn (Iain David McGeachy, 1948-2009) var vitterlig ikke noen helgen. En som vekselvis var avhengig av alkohol og narkotika, kunne være en bølle og konemishandler, ifølge hans ekskone Beverley. Men da må det være lov å ta en Hamsun; ta avstand fra personen og allikevel verdsette kunstneren. Og det kan herske liten tvil om at han var en stor kunstner.

Musikkblader på Sølvberget

I musikkavdelingen i 3. etasje finner du et stort utvalg musikkblader, fanziner og fagtidsskrifter. Kom innom og ta en kikk på vårt gode utvalg. Lån med deg eller bruk vår digitale tjeneste Pressreader. Her er en oversikt over de musikktidsskriftene vi abonnerer på.

Spilleliste til joggeturen

Ok, så kommer den, da! Artikkelen om nyttårsforsetter og trening.

Det beste jeg hørte i 2018

Spiller det noen rolle om utgivelsesåret er 2018 eller 1918?  Ofte tar det noen år før de virkelige godbitene flyter opp til overflaten.

Podcast: Tre om Bon Jovi

På 80-tallet var de først i alt: De hadde det største håret, de hviteste smilene, de mest allsangvennlige sangene og mestselgende platene. I juni 2019 spiller Bon Jovi i Stavanger.

Google+