Hopp til hovedinnhold

Ducks Deluxe

Energiske ender fra Londons pub-rock-scene.

Geraint Watkins & The Dominators

Geraint Watkins?  Han har jeg aldri hørt om..

Dennis Linde

Han var en av Nashvilles best bevarte hemmeligheter

Willy DeVille

Willy DeVilles plate Loup Garou er et glemt mesterverk.

Ny Rogalyd

Har du oversikten over de lokale plateutgivelsene?

Pagliaro

Alle har hørt Céline Dion, men hva med Pagliaro?

Spilleliste til bilturen

Å sette seg i bilen å kjøre avgårde på nye eventyr gir meg en enorm frihetsfølelse. Men turen må ha et godt soundtrack. Her er en spilleliste med noen av mine favorittkjørelåter.

Spilleliste til bryllupet

Skal du gifte deg? Trenger du en spilleliste? Jeg har satt sammen en liste full av gamle slagere og nye låter. Denne spillelisten vil garantert få både gamle onkel Rolf og din hippe venninne fra Køben ut på dansegulvet. 

Lyden av samhold

Sanger om samhold? We are the World og Ebony and Ivory... Ja, men samhold er mer enn hippier og verdensfred. Her har vi forsøkt å finne så mange vinklinger som mulig, og gjort et kresent musialsk utvalg.

Ornette Coleman – Soapsuds Soapsuds

«Soapsuds» fra 1979 er en glemt jazzperle.

Don Cherry - Brown Rice

For en plate, denne fikk hårene til å reise seg på ryggen min. Totalt brilliant!

Musikkhistorier fra Rogaland

Har du hørt om spelemannen som skjøt seg selv i fingeren da han var på måkejakt på Karmøy? Det får du høre om her, i tillegg til Vikings første punkhyllest, Stavangers første dikterinne, Haugesunds Elvis og Motorveimassakren som ble for mye både for MGP og NM i rock.

Fersk Rock og Elektronika

By og land hand i hand

Filmmusikk

Bildet ovenfor er fra Alfred Hitchcock's Psycho, og det er nesten rart å se det uten lyden av skriket og musikken til Bernard Herrmann. Noen ganger er film og musikk så komplementære at de går opp i en høyere kunstnerisk enhet. Vi har spurt et knippe lokale kulturfolk hvilken filmmusikk de setter høyest.

Lyden av Bollywood

I India kan ingen tenke seg film uten sang og dans

Dude of All Dudes

Visste du at My Heart Will Go On på tverrfløyte nesten ble en del av Birmingham Hoe? Og at Tore Pangs artistnavn er inspirert av låten Tore Tang? Torsdag blir Morten Abel intervjuet på Sølvberget av Aftenbladets Leif Tore Lindø.

Google+