Hopp til hovedinnhold

Mike Ireland & Holler - Learning How To Live

Hvordan overleve kjærlighetskatastrofe av apokalyptiske dimensjoner

Hvem er kongen?

Prince var "ydmyk" nok til å beholde sin tittel og heller la andre kalle ham konge. Her er en gjennomgang av albumene fra 1978 til 1995. 

Podcast: Klassisk for dummies

Er du på dypt vann når det blir snakk om klassisk musikk? Her er en redningsbøye.

#metoo og musikken

Hvorfor klarer ikke #metoo-kampanjen og likestilling å få fotfeste innen populærmusikken? XXXTentacion var den artisten som ble mest strømmet i 2018, selv om han var tiltalt for å ha banket opp og truet sin gravide kjæreste.

NWOBHM

New wave of British heavy metal.

John Martyn

Artisten John Martyn (Iain David McGeachy, 1948-2009) var vitterlig ikke noen helgen. En som vekselvis var avhengig av alkohol og narkotika, kunne være en bølle og konemishandler, ifølge hans ekskone Beverley. Men da må det være lov å ta en Hamsun; ta avstand fra personen og allikevel verdsette kunstneren. Og det kan herske liten tvil om at han var en stor kunstner.

Musikkblader på Sølvberget

I musikkavdelingen i 3. etasje finner du et stort utvalg musikkblader, fanziner og fagtidsskrifter. Kom innom og ta en kikk på vårt gode utvalg. Lån med deg eller bruk vår digitale tjeneste Pressreader. Her er en oversikt over de musikktidsskriftene vi abonnerer på.

Spilleliste til joggeturen

Ok, så kommer den, da! Artikkelen om nyttårsforsetter og trening.

Det beste jeg hørte i 2018

Spiller det noen rolle om utgivelsesåret er 2018 eller 1918?  Ofte tar det noen år før de virkelige godbitene flyter opp til overflaten.

Podcast: Tre om Bon Jovi

På 80-tallet var de først i alt: De hadde det største håret, de hviteste smilene, de mest allsangvennlige sangene og mestselgende platene. I juni 2019 spiller Bon Jovi i Stavanger.

Ron Elliott – The Candlestickmaker

Denne platen sank som en stein.

The Gosdin Brothers - Sounds of Goodbye

Du har hørt Byrds og The Flying Burrito Brothers men hva med Gosdin Brothers?

Lån en oud på Sølvberget

Sølvberget utvider tilbudet: Nå kan du også låne det arabiske strengeinstrumentet oud.

Podcast: Skambankt om samhald

Kva er det som gjer at Skambankt held saman år etter år? Bandet forklarte limet i bandet på Kapittel-festivalen i haust.

Olav anbefaler musikkbøker

På Sølvberget har vi tusenvis av bøker om musikk. Her er noen av Olavs favoritter. 

«Tårer fra en stein»: Sfinxen snakker

Pål Waaktaar Savoy har i mer enn tretti år sagt lite utenom sangene sine. I Ørjan Nilssons bok «Tårer fra en stein» snakker han om livet som motoren i a-ha.

Google+