Hopp til hovedinnhold

Mozarts Requiem

Da Wolfgang Amadeus Mozart døde tidlig om morgenen den 5. desember 1791, etterlot han seg sitt siste mesterverk uferdig og omgitt av mystikk.

The Bevis Frond - Triptych

Triptych er en psykedelisk innertier! Nick Salomans enmannsprosjekt Bevis Frond lager psykedelisk musikk som ikke er utgått på dato. Med sitt tredje album Triptych overgår Nick sine inspirasjonskilder på en høyst personlig måte.

Meic Stevens - Outlander / 1970

Meic Stevens er en legende og kultfigur i Wales, men denne platen er sikkert ukjent for de fleste som ikke samler på folk og psykedelia fra 60 - 70 tallet.

Iva Bittovà - Bìlè Inferno (White Inferno) / 1997 Indies

Tsjekkisk avantgarde musikk er kanskje ikke det du har mest av i platehyllen, men denne platen bør du skaffe deg.

Exuma - Exuma / Mercury 1970

Skremmende bra! Det første du hører er en ulv som hyler, gresshopper, padder og tunge slepende skritt på en grussti.

Doug Sahm - The Return of Wayne Douglas / 2000

Dette er ekte varer fra en mann som hadde et hjerte på størrelse med staten Texas. Nedstrippa og sjelfull countrymusikk av den gamle sorten, langt fra store hatter, hockeysveis, trange jeans og arenaer med laser og røyk.

Dock Boggs - Country Blues: Complete Early Recordings (1927-1929)

Et nasalt rop om dommedag fra dypet av Virginias kullgruver.

Detroit Cobras - Life Love and leaving

Har du sansen for obskur soul og R&B perler fra 50-60 tallet som burde blitt hits? Her har du bandet som leverer varene med glødende fuzz og twang drevet frem av Rachel Nagys sexy, raspende whiskey-stemme

Dead Moon - Unknown Passage

Rått og primitivt i mono! Tenk deg at du putter Roky Erikson, The Kingsmen, Hasil Adkins og Sonics i en blikkboks og rister hard og lenge før du slipper ned en mikrofon og spiller inn resultatet i mono. Da får du noe som kan ligne Dead Moon.

David Allen Coe - Once Upon A Rhyme / 1974 Columbia

Ikke et stygt ord om Willie Nelson, Waylon Jennings eller Johnny Cash men det var David Allan Coe fra Akron, Ohio som var en ekte ”outlaw”.

Slettes

Slettes

Bee Gees - Mr. Natural / 1974

Det er vanskelig å kalle et band forbigått når de har solgt over 100 millioner plater. Men "Mr. Natural" fra 1974 er en perle som mange ikke oppdaget da den kom.

Blind Willie Johnson - Dark Was The Night

Kanskje sitter i dag noen små menn med grønn gåsehud på ryggen og hører Blind Willie Johnsons "Dark Was the Night (Cold Was the Ground)”.

Beau Brummels: Introducing the Beau Brummels / 1965 Autumn

Den første og beste rivalen til The Beatles var fra San Francisco og het The Beau Brummels. Bandet slapp sin første plate ”Introducing The Beau Brummels” i 1965. Produsenten bak spakene og dansende i kontrollrommet var en ung Sly Stone. Sly Stone fikk maksimalt ut av bandet.

Badfinger: No Dice / 1970

Dette er ingen Beatles rip-off men et powerpop mesterverk som står stødig på egne bein. Rock’n’rollbandet Badfinger gjør her akustiske ballader og catchy poplåter med en autoritet og sensibilitet som få matcher.

The Pirates - Out of their skulls / 1977 Warner

Tenk deg en mer aggressiv, hesere, råere rockabilly utgave av Lemmy fra Motörhead da har du Johnny Spence på bass og vokal.Bak slagverket og i regnet av sin egen svette sitter en gorilla av en mann i bar overkropp med navnet Frank Farley. Så har vi den ølfeite, hårete sjørøverkapteinen Mick Green som svinger riff-sverdet for rockens hellige treenighet. Dette er The Pirates.

Google+