Hopp til hovedinnhold

Lykken er en firbent venn

Lykken er en firbent venn

For mange er koronatiden en perfekt tid for å få et nytt kjæledyr, eller være mer sammen med dyret man allerede har. Det gjelder også oss her på Sølvberget.

Den ene etter den andre kan fortelle at nå har de fått seg valp. Eller kattunge. Eller gullfisk. Og det er jo greit når man er mye hjemme og har tid til å ta seg av den firbente vennen. Finn.no kan fortelle at rekordmange søker etter hund. 

Trenger du tips til dyrebøker, så får du det i bunnen av denne artikkelen. Men først kommer en presentasjon av våre firbente venner:

Grethe Mo har hunden Sequoia, som er to år gammel. Den er av rasen Pyreneisk gjeterhund. Utrolig kjapp og smart hund som gjør det skarpt i f.eks agility. Hun anbefaler rasen på det varmeste for de som har mye tid til å aktivisere og trene en lettlært hund med mye energi!

grethes hund

Stine Honore har cockapooen Henry på 15 måneder. 

stines hund

Sesella Knutsvik har blitt eier av en mellompuddelvalp som heter Eddie. Dette bildet er fra han var 11 uker gammel, og syntes det var litt kaldt ute i vinter. Sesella fikk da inspirasjon fra boka Hundestrikk for bikkjekalde dager til å lage en god og varm genser til Eddie. Hun anbefaler også hundebøkene Best sammen av Maren og Jørgen Teien Rørvik og Hverdagslydighet av Arne Aarrestad og Siri Linnerud Riiber. Bøkene kan lånes på biblioteket. 

eddie

Stein Reinertsen har fått en dvergschnauzer som heter Lotte. Hun er åtte uker gammel på dette bildet. Dvergschnauzer er den minste av schnauzerne. Rasen finnes også i fargene sort, salt og pepper og sort og sølv.

steins hund

Katten Bernard kom til Tone fra Lucasorganisasjonen i november. Han ble funnet i et hyttefelt mellom Ålgård og Oltedal sammen med søster og mor. Andreklassingen i huset liker godt å lese kattebøker, og anbefaler boka Katter og kattunger av Sarah Snashall. 

156592641_177824833909538_4750688334145180652_n

Anne Torill Stensberg har fått en king charles spaniel som heter Lulle Göran. Hun har også katten Kissa. Hun sier: 

"Vi valgte rasen fordi det er en smart miniatyrhund som er glad i mennesker. Jeg har hatt hund før så jeg vet hva dette innebærer. Jeg har vokst opp med hund og nå kjenner jeg at dette var veldig riktig. Jeg liker å stå opp tidlig å gå på tur og skravle med folk jeg møter på min vei.

Hunden gjør meg glad og jeg er mindre alene. Men det er en jobb som skal gjøres. Hunden skal behandles som en hund, selv om den er liten. Sammen med datteren min Ragnhild skal vi gå på valpetrening og vi har planer om å gå på utstilling sammen." Anne Torill anbefaler boka Hundetrening - trinn for trinn-instruksjoner.

anne torill katt og hund

Susanne Borg er en erfaren hundeeier, med en irish softcoated wheaten terrier som heter Vespa. Dette er en ekte familiehund som elsker turer, lek og aktivitet.

susannes hund

Tips til bøker om dyr

What the dog knows av Cat Warren

what the dog knows

I denne boken beskriver Cat Warren hunden Solos reise fra plagsom valp til kadaverhund???"W?"?, og utforsker den fascinerende verden av dyr som gjør viktig arbeid, og mennesker som trener dem.

Plassering: 3. etasje, 636.7088 WAR

Hundens språk og atferd - en illustrert håndbok av Barbara Handelman

hundens språk

Med 1000 fantastiske fargebilder av både ulv og hund er denne boka en stor leseopplevelse for den seriøse hundeeier.

Denne boka går i dybden på en helt annen måte enn tidligere bøker om hundens språk, og vil sannsynligvis bli meget flittig brukt i norske hundeinstruktørutdannelser i årene framover.

Plassering: 3. etasje, 636.7 HAN

Alt om katten min av Caroline Davis

alt om katten min

Denne boken tar for seg alt en katteeier trenger å vite: valg av katt, oppdragelse, anatomi, helsestell, førstehjelp, foring, atferd, renslighetstrening, pelsstell, avl, aldring og trygghet.

Plassering: 3. etasje 636.8 DAV

 

Velg rett katt for deg av Caroline Davis og Elizabeth Perry

velg rett katt

En glad og sunn katt vil kunne gi deg mange år med kos og vennskap. Her hjelper vi deg med å velge hvilken katt du burde skaffe deg - en voksen katt eller en kattunge, skal katten være renraset, blanding eller kanskje fra et omplasseringssenter? Mer enn 70 katteraser er presentert i tekst og bilder. Et oversiktlig skjema gjør det enkelt for deg å gjøre et riktig valg.

Plassering: 636.8 DAV

En nese for alt av Frank Rosell

 

en nese for alt

- Hundens nese er hundre tusen til hundre millioner ganger mer sensitiv enn menneskets nese. Dette gjør at menneskets beste venn også er en nyttig venn. Noen hunder kan snuse seg frem til savnede mennesker, narkotika eller ryper, andre kan oppdage visse krefttyper på et svært tidlig stadium. I denne populærvitenskapelige boken om hundens luktesans møter vi blant annet beverhundene Mie og Tapas, brunsthunden Elvis og spekkhoggeravføringshunden Tucker. Vi får også vite mer om hvorfor hunder går rett i skrittet på fremmede, hvorfor kriminelle bør slutte å rømme vannveien og mye mer. Frank Rosell er spesialist på kjemisk adferdsøkologi.

Plassering: 3. etasje, 636.7089 ROS

Hva gjør jeg når hunden drar i båndet av Turid Rugaas

hva gjør jeg

En hund som drar i båndet er kanskje det vanligste problemet hundeeiere sliter med. I denne boken beskriver Turid Rugaas hvordan du både kan forebygge og løse dette problemet. Med illustrative bilder og enkle skritt-for-skritt treningsplaner viser hun hvordan du på en positiv måte kan lære hunden å gå fint i bånd, en gang for alle.

Plassering: 3. etasje, 636.7083 RUG

Sterk og sprek hund av Line Terese Østerhagen

sterk og sprek hund

Kroppen er fundamentet for god helse, god psyke og et langt og godt hundeliv. Enten du er en vanlig hundeeier eller utøver av en hundesport, så vil denne boka gi deg et enda bedre grunnlag for å forstå og ivareta hundens fysiske helse. Boken er lettlest og rikt illustrert med bildeforklaringer. Nå trenger du ikke lenger å være usikker på hvor mye aktivitet valpen skal ha, eller hva du best kan gjøre for seniorhunden din - denne kunnskapen og mye mer får du her. 

Plassering: 3. etasje, 636.7 ØST

Hunder - skader og sykdommer av Anders Strande

hunder skader

Boken inneholder detaljerte beskrivelser og trinn-for-trinn fotografier av forskjellige gjør-det-selv måter å behandle en skade eller sykdom på f.eks. under jakt eller trening. Boken er et praktisk oppslagsverk for alle hundeeiere. Med litteratur- og innholdsregister.

Plassering: 3. etasje, 636.7089 STR

100 % positiv problemløsning av Arne Aarrestad og Siri Linderud

100 positiv problemløsning

Å jobbe med problemhunder, det vil si hunder som er redde, aggressive, har store lydighetsproblemer eller bare generelt oppleves som et problem av eier eller omgivelser, kan være krevende. I denne boken finner du løsninger på årsaken til problemene. Metodene har som utgangspunkt i tillegg til å fjerne problemene å gjøre hunden trygg, lydig og utvikle et godt forhold mellom hund og eier.

Plassering: 3. etasje, 636.7088 AAR

Klikkertrening og dempede signaler - slik trener du bort aggresjonsproblemer hos hunder av Emma Parsons

klikkertrening

Hunden som biter. Hunden som angriper andre hunder. Hunden som kanskje ikke overlever på grunn av sin egen aggressive adferd. Hva kan gjøres for å hjelpe disse hundene? Når adferdskonsulenten Emma Parsons oppdaget at hennes egen hund var aggressiv, utviklet hun innovative og effektive strategier for å roe ned, endre og omforme utagerende adferd hos sin egen hund, så vel som hos klientene sine hunder. Nå finnes Parsons strategier, som baserer seg på positiv forsterkning, tilgjengelig for alle. Med mer enn 40 tydelige øvelser som presenteres i et oppskriftsformat og er enkle å følge. 

Plassering: 3. etasje, 636.7083 PAR

Knut - nobody's baby av Unni Lindell

knut

Dette er en bok om et helt spesielt vennskap mellom en bustete grå hankatt og en krimforfatter. Det 18 år lange vennskapet mellom katten Knut og Unni Lindell var til tider grenseløst, noen vil til og med si at det nærmet seg galskap. Knut blir beskrevet som en stor, krevende og masete katt. Men Lindell elsket den sære katten over alt på jord, en kjærlighet som ble gjengjeldt. 

Plassering: 3. etasje, biografier, 839.8238 Lindell, U.

Berømte hunder av Nils Petter Thuesen

berømte hunder

Hunden er menneskets beste venn. Denne boken forteller om hunder som har gjort seg bemerket på en spesiell måte . ved sin tapperhet, sin lojalitet, sitt mot, sin kjærlighet og sine spesielle evner. Ialt har mer enn 25 hunder fått sitt eget kapittel i boken, deriblant tre norske: Bamse som var ombord på et norsk krigsskip under andre verdenskrig . og Balto og Togo som fraktet medisiner i Alaska. Alle hundeeiere vil kjenne seg igjen i disse fortellingene.

Plassering: 3. etasje, 636.7 THU

Google+