Hopp til hovedinnhold

Vi har tatt fram strikkepinnene!

Vi har tatt fram strikkepinnene!

Vi på Sølvberget har hatt strikkedilla i koronatiden. Her viser vi noen resultater av det, og anbefaler gode strikkebøker.

For mange har sosial distansering ført til høyere frekvens på strikkepinnene. Mine kollegaer på Sølvberget er intet unntak. Titt og ofte dukker det opp nye, lekre strikkegensere på felleskontoret. Noen finner inspirasjon i strikkebøker, andre på nettet. Plaggene ble så fine at vi hadde lyst å vise dem fram. Så her kommer noen bilder av strikkeproduksjonen på Sølvberget. Blar du lengre ned på denne siden, finner du også tips til nye, fine strikkebøker.

Karens babysett

Dette fine babysettet er strikket av Karen Haugsgjerd Reme-Stigel. Luen er Billie-lue fra Klompelompe. Sokkene finner du her, vottene er her, halsen her og rilledressen her

 

anne torill

Bibliotek- og kulturhussjef Anne Torill Stensberg med Rundfelt genser 246-R fra Rauma garn.

eli gunn

Eli-Gunn Buvik med Gammel Sandvikgenser fra Kofteboken 3.

elisabet

Elisabet Horpestad med Vågå genser fra Dale Garn

thina genser

Thina Hagen med Morfarmønster Genser i Rauma vamsegarn

Dorthe med koronagenser 1

Dorthe H. Stramrud med "Takk"-genser fra Viking garn/Kathrine Sørland

carolyn

Carolyn Fjeld har strikket selbuvotter. Oppskrift på selbuvotter kan du finne i boka Votter - strikkemønstre fra hele Norge. Denne kan du låne på biblioteket.

ugle

Ragnhild Skår Nilsen heklet ugle på Teams-møte. Hun fant oppskrift på Pinterest.

rebekka genser

Rebekka Hennum har strikket denne fine genseren fra boka Lindteinstrikk med stil. Boka kan lånes på biblioteket.

pernille genser

Pernille Cappelen strikket denne koselige genseren til søskenbarnet sitt på fem år.

ingunn

Ingunn Øvrebø har strikket Garntopia flettejakke bling edition fra Rauma garn.

 

marianne babysett

Undertegnede har strikket rilledress, rillelue, rillevotter og babyboots fra boka Mjuk - barnestrikk 0-12 år av Cathrine Emilie Valgermo Forren

 

Her kommer tips til flere fine, nye strikkebøker

Magisk strikking - den offisielle Harry Potter-strikkeboken av Tanis Grey

magisk strikking

Boken inneholder 28 magiske strikkeoppskrifter med ulik vanskelighetsgrad og i ulike teknikker hentet rett fra filmene. Her er både klær og ting til hjemmet - og også noen ikoniske deler av kostymer du har sett på skjermen. Garnvalgene er gjort med omhu for at fargene skal være de samme som i filmene, men boken inneholder også en oversikt over norske alternativer. I Magisk strikking vil du finne alt fra enkle oppskrifter som Galtvorts husskjerf - en nøyaktig kopi av skjerfene fra filmen med garn i de offisielle husfargene - til mer forseggjorte prosjekter, som fru Wiltersens hjemmestrikkede julegensere og en kosedyrutgave av Hedvig. 

 

Damestrikk fra Strikkezilla av Tina Hauglund

strikkezilla

Ny bok fra Tina Hauglund, også kjent som Strikkezilla på Instagram, hvor hun har nesten 35 000 følgere! Hennes to første bøker, Lille Bolle og Lille Tulla var viet barneklær, her finner du over 40 nydelige plagg til damer i alle størrelser og fasonger. Du får oppskrifter på gensere, skjørt, jakker og kofter, og småprosjekter som votter, sokker og luer. Kort, lang, smal, rund? Alle kropper er forskjellige, men de fleste strikkeoppskrifter tar ikke hensyn til at vi kvinner ikke nødvendigvis er en gjennomført størrelse M. Må man virkelig ta til takke med noe som passer bare sånn halvveis på kroppen? Nei, mener Tina, og har utviklet oppskrifter som med enkle grep kan tilpasses akkurat deg! Innledningsvis får du nyttige tips til hvordan du kan justere strikketøyet ditt så det sitter perfekt - på den måten som kler deg best. Tør å velge den størrelsen som passer deg og ikke den du tror du er! Og strikk ermer, bol, innsving og bol-lengde så det passer dine preferanser, klesskap og kropp. Du får også strikketips, og råd om hvordan du kan bruke nettopp det garnet du selv elsker, og kanskje allerede har i hyllene.

Villmarksgensere 2 - varme gensere til små og store eventyrere av Linka Neumann

villmarksgensere

Villmarksgensere. Varme gensere til friluftsfolk og eventyrere var fjorårets bestselger og strikkesuksess. I denne boken deler Linka Neumann nye oppskrifter på tykke og gode gensere, votter og luer til turglade villmarksbarn og voksne som liker å være ute i all slags vær. De genuine og særpregete mønstrene er inspirert av urfolk og av naturen. Her finner du Arktisk sommer, Kvitebjørn, Hopi, Suaq og mange flere. Genserne skal tåle vær og vind, derfor er de strikket i robust og slitesterk ull fra norske og islandske sauer.

Hoppestrikk - klassisk og tidløs strikk til baby og barn av Silje Halleraker

hoppestrikk

@hoppestrikk.no er kjent for sitt klassiske og vakre design - dette er plagg som barna trives i! Plaggene er laget som serier med et mønsterelement som går igjen, slik at du kan sette sammen fine antrekk av matchende klær. Silje Halleraker er trebarnsmor og startet hoppestrikk.no i 2016.

Hverdagsstrikk i kortreist ull av Bente Presterud

hverdagsstrikk

Nå kan du gjøre dagen din enda mer fargerik og glad i selskap med favorittoppskriften, garn og strikkepinner. Hverdagsstrikk i kortreist ull er en sann fryd av en strikkebok. Her finner du flotte jakker og gensere til herre og dame og lune tå-opp tøfler. Dine nye favorittplagg strikkes i kortreist norsk ull fra Rauma. I boken får du oppskrifter på mønstrete plagg, plagg i struktur- og flettestrikk, moteriktige og tidløse plagg og varmende tilbehør som sjal, skjerf, lue, votter og sokker. Det er til sammen 30 design inkludert fem perler av noen klassikere fra Raumas arkiver. Designeren av Lothepus-genseren, Bente Presterud, har kreert strikke- og hekleplagg for garnleverandører, ukeblader og magasiner i inn- og utland. Denne gangen legger hun egne design til side, og tar deg med på et dypdykk i Rauma Garn sitt rikholdige og fargerike arkiv.

Flere strikkebøker finner du her. Trykk på "bestill" for å bestille boka du vil ha. Du får beskjed når du kan hente på biblioteket. 

Bokomtalene er hentet fra Biblioteksentralen.

Google+