Hopp til hovedinnhold

Verdens verste ferie

Verdens verste ferie. Illustrasjon: Kristoffer Kjølberg

 Sommerferie i Syden kan være verre enn en snurredo.

Er du en av dem som drømmer om sommerferie i Syden, men som istedet må bli med foreldrene dine til en hytte med muselort under sofaen og en illeluktende snurredo? Ta med deg boka Verdens verste ferie av Marius Horn Molaug på hytta, så vil nok misunnelsen fort gå over - og snurredoen plutselig framstå som glamorøs!

Spar Tur

Molaugs morsomme debutbok Verdens verste rektor vant Stavanger biblioteks lesekonkurranse Årets bok i 2014.

I Verdens verste ferie møter vi igjen de to kompisene Ruben og Kent. Denne gangen er det sommerferie, og familien til Ruben skal på hytta. For har man hytte, så har man hytte. Den må passes på. Ruben syns hytta minner om en syk gammel onkel som må besøkes og pleies og pusses og fikses - hver eneste sommer. Han blir derfor overlykkelig når han denne sommeren får være med Kent og pappaen hans til Syden istedet. Med reisebyrået Spar Tur. Det må jo gå galt.

Verdens-verste-ferie

Ølfis og sur røyk

Allerede første dag sovner faren til Kent på en flytemadrass og forsvinner ut på havet. Ruben og Kent må klare seg på egen hånd, og blir tatt hånd om av hotellets barnemaskoter Bolla og Bevern.

Problemet er bare at kostymene skjuler to kjederøykende kjeltringer, som tvinger Ruben og Kent til å overta jobben som maskoter. Dermed må guttene danse til Bolla og Bevern-sangen under Vattenjympa i bassenget, og være hoppepute for haugevis av bleieunger mens foreldrene soler seg. Inni en drakt som stinker ølfis og sur røyk, og som er omtrent like varm som en badstu. Da er det bedre å tilbringe sommeren på en snurredo, det sier seg selv.

Boka er lettlest og illustratør Kristoffer Kjølberg bidrar med morsomme tegninger – som til tider er svært upassende for foreldre og småsøsken! Verdens verste ferie kan du selvsagt låne på Sølvberget, eller som e-bok i appen Ebokbib. Der finner du også Verdens verste bursdag, som er tredje boka om de to kaosmagnetene Kent og Ruben. Og når du har lest bøkene ferdig kan du bli med i sommerkonkurransen vår Sommerles

God sommer fra alle oss på Barnebiblå - særlig til alle stakkarene som skal til Syden!

Her kan du se forfatter Marius Horn Molaug og illustratør Kristoffer Kjølberg møte elever til bokbad på Oltedal skole i Gjesdal, som en del av Nordisk barnebokkonferanse 2017:

 

Og husk: 

Du finner mange flere gode lesetips for barn og unge på våre nettsider.

Google+