Hva leter du etter?

Tegneserier som har blitt TV-serier (II)

DC Comics er aktuell med Netflix-seriene Arrow, The Flash, Black Lightning, Supergirl, DC's Legends of Tomorrow og Gotham. 

Dette er andre del av en artikkelserie på fire:

DC Comics har tidligere gjort tv-serier av sine karakterer. I 1990 kom en sesong med The Flash. I 1975: den første av tre sesonger med Wonder Woman. Og i 1966 kom den første sesongen med Batman i Adam Wests skikkelse. Det pussige med The Flash var at to av episodene igjen ble til tegneserie (utgitt på norsk i 1992). Wonder Woman var vel bare litt forferdelig, i følge kritikerne, mens en Batman nesten endte opp med å bli husket for ettertiden som en camp og latterlig karakter. Det har også blitt produsert fire sesonger av Lois & Clark (1993-1997), og Smallville som startet opp i 2001 ble til 10 sesonger.

ARROW

Man skal være radikal i sin ungdom sa dikteren. Dette var et råd jeg ubevisst fulgte. Nå var det ikke mange politiske saker, med relevans til vår virkelighet, i superheltserier når jeg vokste opp. Unntaket var DC Comics' Green Arrow. Han var i stadig opposisjon til det bestående. Og mange av hans meninger var lik mine eller ble det. Dette var karakteren som ble utgangspunktet for hovedpersonen i Arrow. Skjønt den serien med Green Arrow som må være hovedinspirasjonskilden er Mike Grells miniserie The Longbow Hunters, hvor latterlige trickpiler var byttet ut med de gammeldags dødelige. Siden dette var var DCs første nye tv-serie på 2010-tallet (2012) fikk den flere spin offs og utgjør grunnstammen i det som senere kalles Arrowverse.

Seks sesonger på Netflix og den syvende hadde premiere 15.10. 2018

THE FLASH

Det har vært tre utgaver av det The Flash. Den originale Jay Garrick, så Barry Allen og til slutt Wally West. Det har vært flere, men dette er de tre viktigste. TV-serien The Flash er den første spin-offen fra Arrow (2014). Hovedpersonen i The Flash er en ung Barry Allen. Nå er det ikke slik at jeg skal være altfor negativ, noe som ville være ulikt meg, men dette er en superhelt jeg alltid har funnet å være litt fjollete. Han løper fort uten at friksjonen tar på ham, so what. Det en kan si om serien er at den ikke er like mørk som Arrow og inneholder en del humoristiske innslag.

Fire sesonger på Netflix og den femte hadde premiere 09.10. 2018

BLACK LIGHTNING

Dette er en tegneserie jeg ikke kjenner til, men som først kom ut i 1977. Og hovedpersonen er den tredje fargede superhelten DC har presentert for oss. Serien bygger videre på tegneserien. Den tar opp temaer som sosiale ulikheter, rase, og med det også rasisme. Den introduserer også tv-seerne for den første fargede lesbiske superhelten. Hva Black Panther gjorde for film gjør Black Lightning for denne typen tv-serier. Og lykkes! Og for første gang i dette innlegget en serie jeg virkelig har sansen for!

Sesong 1 på Netflix. Sesong 2 kommer neste år

SUPERGIRL

Bare for å ha sagt det: dette er en av de beste tv-seriene i denne sjangeren! Og det fordi en som seer blir sjarmert i senk av karakterene og historiene som fortelles. Supermanns svakere kusines liv og levned er mye mer interessant enn hva vi har blitt presentert for i alle filmene om Kal-el! Hvor Ari Adler som Supergirl er glimrende og Calista Flockheart som Cat Grant blir rosinen i pølsen!

Tre sesonger og sesong fire hadde premiere 14.10. 2018

DC'S LEGENDS OF TOMORROW

Her har en samlet superhelter fra b-laget i DC universet og skapt noen nye spesielt for denne serien. Det høres kanskje ikke spesielt spennende ut, men det helt motsatte er tilfellet. Våre helters oppdrag går ut på å stoppe den nær udødelige Victor Savage. Og hans forsøk på å forme tidsstrømmen slik at han ender opp som verdens uopplyste enehersker i en nær fremtid. Dette medfører at våre helter må hoppe frem og tilbake i tid. Noe som gir serieskaperne en mulighet til å utforske ulike tidsaldre og scenarioer. Alt i alt en serie alle bør få med seg!

Tre sesonger på Netflix og den fjerde hadde premiere 22.10. 2018

GOTHAM

Denne tv-serien er heller ikke basert på en spesiell serie, men er tydelig inspirert av Ed Brubaker og Greg Ruckas serie GCPD. Hvor sistnevnte konsentrer seg om å fortelle hvordan hverdagen arter seg i Gothams politistyrke, har Gotham lagt handlingen til før Bruce Wayne vokser seg inn i Batman-drakten (for å hevne drapet på sine foreldre). Fokuset er på Jim Gordon og Harvey Bullock. Den ene en skikkelig politimann og Harvey med en noe mer moralsk uklar fortid. Av alle de skurkene som dukker opp er det Oswald Cobblepot og Edward Nygma en ser mest til. En kan gjerne si at denne tv-serien foregriper det som skal komme til å skje senere, men så bra denne serien er gjør det ingenting.

Fire sesonger på Netflix og femte og siste har premiere 03.01. 2019

Neste innlegg skal jeg ta for meg de seriene basert på karakterer fra DC`s imprint Vertigo.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙