Hopp til hovedinnhold

Tegnede uhyrligheter og snart er det tid for godteri

Tegnede uhyrligheter og snart er det tid for godteri

Halloween er noe jeg personlig ikke er vant med å feire, men det synes å bli mer og mer populært. Så her er ti tegneserier man kan lese for å forberede seg og komme i den rette stemningen.

Steve Niles/Ben Templesmith: 30 days of night

Om man er opphøyd til å være en av de blodsugende udødelige og befinner seg i Nord-Amerika, hva ville da vært den ideelle ferien? Alaska og deres tredve døgn med mørketid. Hit valfarter de altså og livet for de vanlige dødelige blir litt vanskeligere. Denne serien ble filmatisert i 2007.

 

4

 

Garth Ennis/Jacen Burrows: Crossed

Menneskeheten blir rammet av en epidemi hvor de smittede får brannkoppeaktige kors i ansiktet, samtidig som ethvert snev av sivilisert oppførsel blir syrevasket bort. I motsetning til zombier bevarer de sin intelligens og de få ubesmittede sliter virkelig.

1

 

Robert Kirkman/Charlie Adlard: The Walking Dead

En verden befolket med umælende menneskeetere. Hvem ville overlevd dette? Noen ble de få utvalgte. Du har sikkert sett TV-serien, men har du lest tegneserien den er basert på? Tegneserien er nå avsluttet med hefte 190 som det siste. 

3

 

Neil Gaiman/Sam Kieth, Mike Dringenberg: The Sandman

The Sandman som serie ble så uendelig mye mer, men var opprinnelig ment å være en horror-serie. Og dét var de første syv heftene til gangs. De er samlet i Preludes and Nocturnes.

2

 

Jamie Delano/John Ridgway: Hellblazer

Hellblazer var en serie hvor det ble utgitt 300 hefter og historien starter i samlingen Original Sin. Her får Delano vist mange avskygninger av det forferdelige, uforklarlige og skremmende. Andre forfattere og tegnere overtar senere og moroa fortsatte.

5

 

Robert Kirkman/Sean Phillips: Marvel Zombies

Her ender Marvels superhelter opp med å bli menneskeetere i en alternativ dimensjon. Det grusomme blir parret med en beksvart humor. En Iron Man som det bare er overkroppen igjen av og som fortsetter å spise... Og hva skjer når zombie Hulk forandres til Bruce Banner?

6

 

Warren Ellis/Ben Templesmith: Fell

Fell er en detektiv som har blitt degradert til feil side av byen, hvor det overnaturlige og groteske er normen. Hvordan bevare sin menneskelighet i en slik situasjon?

7

 

Charles Burns: Black Holes/Svarte hull

Dette er en serie hvor det marerittaktige blir langsomt fortalt. En vennegruppe av ungdommer blir infisert av en helt ny sykdom, parallellen til AIDS er nærliggende, og hvordan takler disse nesten-voksne konsekvensene av dette infiserte Damokles-sverdet som har løsnet?

8

 

Alan Moore/Jacen Burrows: Neonomicon

Alan Moore er genial, men denne serien er noe av det skumleste, mørkeste, mest morbide han har skrevet. Den er løselig basert på H.P. Lovecraft`s Cthulhu-mytos. Serien er så sjokkerende at den kan sies å være for kun viderekomne. Disse to har også samarbeidet på serien Providence som er byen Lovecraft ble født og levde mesteparten av livet.

 

9

 

Francois Riviere/Floc`h: Mødet ved Seven Oaks

Magikeren Aleister Crowley (1875-1947) hevdet å være det tyvende århundres ondeste menneske. Den avdøde forfatteren i denne serien synes å ha mange likhetstrekk med Crowley. Grusomme mord på hans venner og bekjente med det overnaturlige i sentrum. Våre hovedpersoner prøver selvfølgelig å finne en logisk løsning på disse forbrytelsene, men så var det med hva som befinner seg mellom himmel og jord.

10

Google+