Hopp til hovedinnhold

Sykkeltur langs Helgelandskysten

Sykkeltur langs Helgelandskysten

Jeg er veldig glad i å reise, gjerne i et rolig tempo, med bedre fysisk form som bonus. Altså: jeg elsker fotturer og sykkelturer, gjerne til nye ukjente steder. Blant de flotteste feriene jeg har hatt er en sykkeltur langs Helgelandskysten.

Utsikt fra Dønnamannen 

Vi tok med egne sykler i bilen og kjørte opp til Nordland fylke. Vi leide rom på en gård på Dønna i tre dager, syklet i området og gikk (klatret) opp på Dønnamannen. Fantastisk utsikt, vi så Hurtigruten gli majestetisk langt der nede gjennom sundet.

I sovepose på en øde strand

Vi overnattet tre dager på Vega, blant annet på Vega havhotell med fantastisk sjømat, men like fantastisk var vår natt ute i sovepose på en øde strand. Vi sovnet godt nedpakket i kraftig vind og våknet i vindstille midt på natta med en sky av knott rundt oss.

Petter Dass-muséet

Vi hadde også flere netter i campinghytte ved Sandnessjøen, besøkte Petter Dass-muséet på Alstadhaug hvor livet der på 1800-tallet ble dramatisert av en guide forkledd som tjenestejente. Hun fortalte om den strenge presten, og hun måtte ha hjelp av oss til å lese brev fra kjæresten. Flott opplegg!

Petter Dass-museet

30 grader på de Syv Søstre

Å sykle langs de syv søstre og klatre opp et par av dem var blant høydepunktene, og ikke minst: Gjennomsnittlig dagstemperatur var 30 grader! Snakk om flaks!

 

Trykk på de blå pilene på kartet for å få mer info om stedene Carolyn har besøkt: 

 

Anbefalte bøker

Google+