Hopp til hovedinnhold

Sommer = bryllup = bøker om bryllup

Sommer = bryllup = bøker om bryllup

Skal du i bryllup i sommer? Vi har bøker til perfeksjonistiske bruder, kaldsvettende forlovere og redde toastmastere.

Ordet bryllup kommer fra norrønt "brudlaup", som visstnok henviste til å "hjemføre bruden i raskt løp"! Noe spenstigere enn engelske wedding, som betyr "the state of being wed" ... Uansett er sommeren høysesong for bryllup. Trenger du inspirasjon til eget bryllup, eller skal du ha en oppgave når gode venner skal gifte seg? Begge deler kan virke ganske overveldende. Da er det greit å ha gode bøker, skrevet av eksperter. 

BRYLLUPSPLANLEGGING & KJÆRLIGHETSHISTORIER

Pia Haraldsen og Einar Gelius: Kunsten å feire bryllup

Kunsten å feire bryllup er både en vakker gavebok og en nyttig håndbok til alle som ønsker å få vite mer om alt som må planlegges og tenkes på foran den store dagen, og hvordan den kan gjennomføres slik at det blir en uforglemmelig vakker dag for alle involverte. 

kunsten å feire bryllup

Mona Grudt: Bryllup

Boka er beregnet på deg som skal planlegge et bryllup, og den tar for seg forskjellige vielsesformer, seremoni, festlokale, invitasjoner, forlovere, brudepiker og -svenner, bryllupsantrekk, blomster, mat og drikke, transport, fotografering, borddekking, taler, brudevals og bryllupsreise.

thumbnail (2)

Eunice Moyle: Handmade weddings

En av Goodreads' lesere skriver dette om denne vakre boka: "In this delightful book, Eunice and Sabrina Moyle, the founders of Hello!Lucky, join forces with stylist Shana Faust to bring you over 50 gorgeous projects. Whether you favor a modern, classic look or a retro, homespun flavor, you'll find plenty of crafts and inspiration suited to your tastefrom vintage-key save-the-dates to delicate paper wreaths to silhouette bride and groom signs. At the front of the book you'll find guidance on choosing a look, sourcing materials, and working out timelines. Then, each of the 50 projects are fully explained with photos, how-to diagrams, and step-by-step directions. Clever, creative, and budget-friendly, Handmade Weddings is the perfect handbook for the bride looking to style her day her way."

handmade

Kine Hartz m.fl: Bryllup - verdens fineste fest!

Denne boken inneholder praktiske tips, forslag, til det tradisjonelle bryllupet, men også til bryllup som er mer avslappet og utradisjonelt. Forfatteren har snakket med designere, frisører, musikere, dekoratører, prester, stylister, bryllupsarrangører og ikke minst bruder som deler av sine erfaringer. 

bryllup

Elisabeth Lluch: Plan the perfect wedding - on a small budget

Lluch er en kjent bryllupsplanlegger, og i denne boken gir hun tips til rimelige festligheter.

wedding

Vernon Heaton: Bryllupsboken : den komplette guiden

Boken er full av flotte fargefotografier, tips om tradisjoner og hvordan man gjennomfører en bryllupssermoni. Bryllupsboken vi gi deg mange gode ideer for hvordan du kan gjøre ditt bryllup til en suksess.

bryllupsboken

 

Dag Christensen: Festtaler for enhver anledning

Boken inneholder alt du bør vite om taler for festlige anledninger som blant annet dåp, bryllup, konfirmasjon, og jubileer. Forfatteren gir en veiledning i hvordan man forbereder og skriver talen og hvordan framføre den ovenfor forsamlinger.

thumbnail (16)

Thomas Leikvoll: Utdrikningslag

Boka inneholder tips og råd til den som skal arrangere et utdrikningslag. Den tar for seg planleggingsfasen, invitasjon, mat og drikke, festlokaler og har musikkforslag sortert etter årstall. Boka har også forslag til passende aktiviteter, både selskapsleker og andre typer aktiviteter som badeland, fekting, CD-innspilling m.m.

thumbnail (13)

Ellen Glad: Hakkespettbok for forloveren

Boka forklarer hva du skal gjøre, hvordan du skal gjøre ting og når du skal gjøre ting når du skal være forlover. Den forteller hva du må gjøre før, under og etter bryllupet og hvordan du kan arrangere utdrikningslaget. Den har tips og råd til hvordan du skal skrive og holde en tale, og inneholder sitater om vennskap, lykke og kjærlighet.

hakkespettboka

Thomas Leikvoll: Toastmaster

Boka inneholder råd og regler, ulike introduksjoner, sjekklister, vitser, sitater og dikt. I tillegg bidrar kjente personer med sine råd, ideer og historier til skrekk og advarsel. For en late eller desperate toastmaster finnes et eget nødkapittel.

thumbnail (14)

Suzy Clement: Bryllup: veien til flotte blinkskudd

Forfatteren forklarer hvordan du kan ta autentiske og minneverdige digitale bilder i et bryllup. Hun tar for seg eksponering, lysmåling, komposisjon, belysning, dybdeskarphet, panorering og de kameraegenskapene som påvirker bildene dine. Hun forklarer også hvordan du kan lage en timeplan for fotograferinga, og hvordan du kan presentere bildene i etterkant.

foto

BRYLLUPSHISTORIER

Liv Berit Tessem: Haakon og Mette-Marit

Dette er historien om en kronprins som valgte den store kjærligheten, til tross for at han visste at valget ville bli gjenstand for kritikk. Og det er historien om vår tids "Askepott", som fikk prinsen og hele kongeriket. Boka gir også et tilbakeblikk på kongelige romanser gjennom historien. 

thumbnail (12)

Bjarne Hodne m.fl.: Der stod seg et bryllup: Ekteskapet i Norge gjennom tidene

Boka er fra 1985, og Bergen Offentlige Bibliotek skriver følgende i sin nettside om bryllupsskikker: "Dette har lenge vært standardverket om norske bryllupstradisjoner, og her finnes det meste om giftermål fra førkristen tid og fram til i dag. Målet med ekteskap har i stor grad vært å sikre ætten, og sosiale og økonomiske hensyn veide nok oftest tyngre enn hensynet til de unges følelser. Dette er dessuten spennende for alle som er interessert i kulturhistorie." 

bryllup

TANKEGODS

Til slutt hiver vi med Albert Camus:

Bryllup og Sommer

Tanum bokhandel skriver: "Bryllup og Sommer ble skrevet over en periode på sytten år. Det var også i denne perioden Camus jobbet for pressen i Alger og for undergrunnsavisen Combat i Paris, drev teater og skrev skuespill mens han rapporterte om fattigdommen i Kabylia og kritiserte politivolden mot opprørerne i Algerie. I Bryllup og Sommer møter vi en ung filosofs forsvar for kroppens nytelser, samt en senere, moden manns like sterke krav om retten til klarsynthet overfor døden. Alle tekstene har det til felles at de tar skjønnheten i forsvar."

thumbnail (15)

Google+