Hopp til hovedinnhold

Simon Stranger, "SMS fra ditt fremtidige selv": Meldinger fra fremtiden

Forfatter Simon Stranger

Simon Stranger begynte å pirke i meg en fredag formiddag.

SMS Simon Stranger

Ett minutt over ti, akkurat i det helgestarten var i sikte, kom første melding fra «Selv». Som testpilot for SMS-novellene du nå kan låne på Sølvberget, visste jeg at meldingene som utgjorde denne novellen ville komme. Likevel var jeg ikke helt på alerten. 

Fra helvete til framtiden

Sist gang jeg fikk SMS-novelle var under konferansen for barne- og ungdomslitteratur som Sølvberget arrangerte i februar. Den gang fikk jeg «SMS fra Helvete», en passe plagsom historie om en fortapt sjel på et varmt sted. Simon Stranger-novellen kommer også fra et skummelt sted, nemlig framtiden. Den er like mye en gnist til å tenke selv som en klassisk historie med begynnelse og slutt.

SMS-noveller kommer som tekstmeldinger. I helga kom det stadig tikkende inn meldinger når jeg minst ventet det. Lørdag klokka fem, klassisk sløvetid siden tippekampens barndom, kom en bolk som handlet om hvordan livet tar retninger du kanskje ikke har tenkt på forhånd. Jeg kan tenke på ganske mye forskjellig en lørdag ettermiddag, men livsevalueringene tar jeg ikke da. Ikke før Stranger pirket i meg.
 
Og videre søndag klokken 11.00 presis (for å bølle med kirkegjengere som måtte ha glemt å slå av lyden?): «Forstyrrer jeg?» , og deretter digre tanker som vi helst vil skyve unna, enten vi går i kirka eller ikke. Ja, Simon, du forstyrret, men det var jeg som ba om det.

Magefølelsen

Mandag klokken 10 kom rådet fra framtiden om å følge magefølelsen. Uansett måtte jeg på jobb, samme hvordan jeg hadde det i magen. Jeg vet ikke om jeg fulgte magen mer enn arbeidsinstruksen for Sølvberget-ansatte den dagen, men jeg vil gjerne tro det, og jeg vil gjerne tro at det skyldtes SMS-novellen.
 

Ja, Simon, du forstyrret, men det var jeg som ba om det.
Simon Strangers SMS-novelle kan du låne hvis du har lånekort på Sølvberget og mobiltelefon. Og ja, den fungerer helt fint å lese i ett strekk også, for eksempel på en smarttelefon hvor alle meldinger fra samme avsender legger seg under hverandre kronologisk. Strangers novelle er ikke den eneste du kan låne. Sjekk utvalget på smspress.no.

Google+