Hopp til hovedinnhold

Rob Sheffield, "Love is a mix tape": Forelsket i en bok

Rob Sheffield, "Love is a mix tape": Forelsket i en bok

Jeg er forelska. Alle som har vært forelska vet at det kan være en altoppslukende følelse. Å være forelsket i en bok oppleves ikke så ulikt andre forelskelser, kanskje ikke så langvarig men like intenst når det står på. 

Objektet for min forelskelse er altså en bok skrevet av Rob Sheffield. Love is a mix tape. En bok om kjærlighet og musikk. En bok om mix-taper. Du vet sånne som vi satt å mekka hjemme på rommet, mens vi var forelska i en av gutta i klassen eller kanskje en som var noen år eldre og kjørte motorsykkel. Den gangen ti i skuddet fremdeles var det kuleste vi kunne høre på radio. Den gangen vi tapetserte rommene våre med bilder av Magne Furuholmen og de andre gutta i A-ha. Disse kassettene som var vår guide til alle de viktigeste hendelsene. Alle kjærlighetssorgene, forelskelsene og festene.

Enkemann

Boka begynner med at du i første kapittel får møte musikkskribenten Rob Sheffield som nylig er blitt enkemann. Han sitter alene i leiligheten og hører på en mix tape mens han savner kona sin og i kapitlene utover får vi gjennom ulike mix tapes bli kjent med Rob og hans kone. Det finnes alle slags mix taper, i våre dager ofte kalt spillelister.

Musikk er følelser

Musikk er følelser og alle musikkreferansene i boka har spilt på ulike strenger hos meg. Jeg har ledd og jeg har grått sammen med Rob og jeg har sågar sovnet med denne nye forelskelsen tett inntil meg.

 “The times you lived through, the people you shared those times with — nothing brings it all to life like an old mix tape. It does a better job of storing up memories than actual brain tissue can do. Every mix tape tells a story. Put them together, and they can add up to the story of a life.”

Her er min mix tape for boken på Spotify:   

 
Google+