Hopp til hovedinnhold

Psykologisk krim

Psykologisk krim

Liker du krim som gir frysninger og holder deg på pinebenken til siste side er lest? Da har vi boktipsene for deg!

En fremmed i huset av Shari Lapena

Du venter på at din kjære ektemann skal komme hjem fra jobb. Du lager middag og ser frem til å høre om hvordan dagen hans har vært. Det er det siste du husker. Du våkner opp på sykehus uten å vite hvordan du havnet der. Men så forteller de deg at du har vært i en ulykke. Du mistet kontrollen over bilen mens du kjørte i en farlig del av byen. Politiet mistenker at du drev med noe kriminelt. Ektemannen din nekter å tro det. Men bestevennen din er i tvil. Og du vet ikke selv hva du skal tro. 

En fremmed i huset av Shari Lapena

Jeg vet hvem du er av Yrsa Sigurdardóttir

Tre unge mennesker pusser opp et hus i det gamle fiskeværet Hesteyri i Jökulsfjörður på nordvestkysten av Island. Vinteren er i anmarsj og de begynner å ane at de ikke er alene i det forlatte været. Samtidig blir en ung lege Ísafjörður dratt inn i etterforskningen av et selvmord. Avdøde er en eldre kvinne som ser ut til å ha vært besatt av legens sønn, som ble borte tre år tidligere – og fremdeles er forsvunnet.

 

Jeg vet hvem du er av Yrsa Sigurdardóttir

Du av Caroline Kepnes

Joe Goldberg jobber i en bokhandel. En dag får han besøk av en sexy, lovende forfatter, og googler navnet på kredittkortet hennes. Det finnes bare en Guinevere Beck i New York, og hun har åpne profiler på Facebook og Twitter. Snart vet han nok om henne til å arrangere et tilfeldig møte. Han blir stadig mer besatt av henne, og forvandler seg sakte men sikkert til Becks drømmemann. Når konkurrenter melder seg på banen, skyr han ingen midler, heller ikke drap. 

 

Du av Caroline Kepnes

Jeg vet hvor du er av Claire Kendal

Der hvor Clarissa er, der er også Rafe. Der hun bor, på jobben, i parken. Han fyller telefonsvareren hennes med beskjeder og overøser henne med gaver. Alt gjør han fordi han elsker henne, og han vil aldri la henne slippe unna. Claire Kendal debuterte med denne psykologiske thrilleren, som er solgt til en rekke land. 

 

Jeg vet hvor du er av Claire Kendal

La meg være av Clare Mackintosh

For et år siden valgte Caroline Johnson å ta sitt eget liv, på nøyaktig samme måte som ektemannen bare noen måneder tidligere. Datteren Anna er fast bestemt på å finne ut hva som egentlig har skjedd. Hun begynner å grave i foreldrenes fortid, og snart har hun satt i gang en farlig prosess som ingen kan stanse.

 

La meg være av Clare Mackintosh

Kjære søster av Rosamund Lupton

Når Beatrice får en telefon om at søsteren Tess er forsvunnet, tar hun første fly hjem for å være med å lete. Hun kjemper en desperat kamp for å finne henne, og skjønner etter hvert at hun ikke kjente sin egen søster så godt som hun trodde.

 

Kjære søster av Rosamund Lupton

Glasshjerte av Torkil Damhaug

Robin og Mikkel er brødre. Robin blir vitne til det grusomme som skjer med kusinen deres, Amina. Han kan ikke hjelpe henne, og heller ikke hente hjelp. Robin er ute av stand til å uttrykke hva han har sett. Mens Mikkel vet noe han ikke vil fortelle. Ikke til noen. Glasshjerte er en fortelling om å kjenne igjen ondskapen når du møter den. Og om å streve med å forstå hvem du selv er. Men den handler også om hvor langt et menneske våger å gå for å holde fast ved kjærligheten.

Glasshjerte av Torkil Damhaug

Syndsforlatelse av Yrsa Sigurdardóttir

En tenåringsjente blir funnet brutalt myrdet, kroppen hennes er merket med et 2-tall. Videoklipp der hun ber om tilgivelse er sendt til vennene hennes på sosiale medier. Rett etter skjer det samme med en tenåringsgutt. Også han blir funnet drept, og liket hans er merket med et 3-tall. Finnes det et offer nummer 1? Og vil det følge flere? Huldar og barnepsykologen Freyja blir satt på saken, og mistenker raskt at mordene er relatert til mobbing.

 

Syndsforlatelse av Yrsa Sigurdardóttir

Vuggesang av Leïla Slimani

Juristen Myriam og musikkprodusenten Paul vil være det perfekte paret. De vil ha kontroll over karrieren, invitere venner på mat- og vinkvelder, gi barna en god oppvekst. Da den Mary Poppins-aktige barnepiken Louise kommer inn i familien, synes alt å falle på plass. Leïla Slimanis sjokkerende bok Vuggesang er spennende som en thriller. Men det er også en original roman om klasse, rase, morskap - og om det destruktive i måten vi organiserer våre moderne liv på. 

vuggesang

Eugen Kallmanns øyne av Håkan Nesser

Leon mistet sin kone og datter i en båtulykke da de var på ferie utenfor østkysten av Afrika. Nå prøver han å starte på nytt i en liten by der han har fått på jobb som lektor på en videregående skole. Hans forgjenger lektor Kallmann led en mistenkelig død. Det er en tid preget av fremmedfrykt og fiendtlighet. I Kallmanns skuff finner han lektorens etterlatte dagbøker, og blir sikker på at dødsfallet ikke skyldtes en ulykke.

 

Eugen Kallmanns øyne av Håkan Nesser

Utenfor er hundene av Gunnar Staalesen

For noen år siden ble Varg Veum feilaktig siktet i en overgrepssak. En mørk vinterkveld blir han nesten påkjørt og drept. Dette får han til å tenke på to dødsannonser han har lest de siste månedene. To av mennene som har sonet en dom i samme overgrepssak har omkommet i ulykker. Veum får mistanke om at det kan ligge noe mer alvorlig bak ulykkene, og med frykt for sitt eget liv som drivkraft, begynner han å nøste opp skjebnene til gjerningsmenn og ofre i den gamle saken.

 

Utenfor er hundene av Gunnar Staalesen

Hypnotisøren av Lars Kepler

Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Da politimannen Jonna Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang.

 

Hypnotisøren av Lars Kepler

Før jeg sovner av S.J. Watson

Christine ble funnet naken og forslått på motorveien, uten å vite hva som hadde skjedd. Etter flere år med terapi har hukommelsen ikke kommet tilbake, men hennes nye terapeut velger en ny strategi: Han får henne til å begynne å ta notater og skrive ned de fragmenter hun husker. Selv om hun hver natt glemmer hvem hun er, kan hun ved hjelp av notatboken litt etter litt føye nye brikker til puslespillet. Det blir en skremmende avdekking av fortiden, for hvem kan hun egentlig stole på?

Før jeg sovner av S.J. Watson

 

(Fra forlagets omtaler)

Google+