Hopp til hovedinnhold

Praktiske julegavetips

Praktiske julegavetips

Strikkebøker, kokebøker og bøker om fotografi er fine julegaver. Her er et knippe inspirerende boktips.

Strikkebøker

9788252186871 framside.ashx

Islandsk Strikk – her finner du strikkeoppskrifter på ny design av den tradisjonelle islandsgenseren både i form og mønster. Boka er preget av fine fotografier fra Islandsk kultur og natur hvor modellene viser frem strikkegenserne. Strikkeoppskriftene passer for voksne og barn i alle aldre, og er en fin strikkebok for hele familien.

9788202424114

Min elskede strikkejakke – her finnes det oppskrifter på forskjellige typer strikkejakker for enhver type personlighet og anledning. Det vises frem modeller som representerer forskjellige yrkesgrupper eller spesielle interesser hvor strikkejakken kan inngå som et naturlig plagg. Slike strikkejakker som den skogsgrønne, kortermede baristajakken eller den helt grå poetjakken. Det oppfordres til å prøve seg fram med farger, fasong og garntyper slik at du får laget deg din yndlingsjakke.   

Kokebøker

9788202334444

Spis riktig for din kropp – Yoga og ayurveda er stikkord for denne boken. Flere og flere yogaentusiaster prøver seg på ayurvedisk mat fra India for å finne ut hva som er godt for sin kroppstype og personlighet  og hvilke spisemønster som kan være bra for en selv. Boka er skrevet av den kjente indisk-britiske TV-kokken Anjum Anand og er preget av lekre bilder som inspirerer til et rent og sundt kosthold.

9788202490430

Pannekaker – Lise Finkenhagen er et navn fra den norske TV-verdenen. Etter at hun stod fram og fortalte om sin far som slanket seg til døde, forstår vi hennes entusiasme for å få folk til å sette pris på maten de spiser og spise godt med bruk av gode og smakfulle råvarer som folk flest liker. Her er en hel bok kun om pannekaker som alle liker!

Nytt brød; godt bakverk uten gluten - Det er ikke godt å spise pizza, hamburger, boller og brødskiver hvis en bare får vondt i magen av det! Her er en bok om brødbakst helt uten gluten og for dem som har litt mer ømfintlige mager å ta vare på. Her er det oppskrifter på croissanter, baguetter, forskjellige brød og rundstykker som er gode og trygge å spise. Her finnes også tortillalefser og knekkebrød og hvordan man lager villgjær.

Fotografi

61edY4lJKlL._SX258_BO1,204,203,200_

The Instagram book – Instagram har blitt et tilsynelatende arkiv med bilder fra vår tid. Alt fra tenåringer til pensjonister, amatørfotografer og profesjonelle fotografer skaper sine egne bilder og følger utallige andre i det visuelle nettsamfunnet. Helt siden fotograferingens begynnelse har kunstnere delt arbeidet sitt med et personlig nettverk av venner og familie. Med dagens bruk av internett og påfølgende eksplosjon av bildedeling når fotografene et mye bredere publikum enn bare for noen få år sidien. The Instagram book utforsker bilder i sosiale medier, og boken inneholder en stor samling Instagrambilder fra både amatører og profesjonelle fotografer.

14966

BERLIN og ROMA – Geir Egil Bergjord er en lokal billedkunstner og fotograf som i mange år har jobbet og virket i Stavanger og omegn og vist sine fotografier på utallige utstillinger. Her har han samlet sine fotografier i to bøker, den ene med foto fra Berlin og den andre med foto fra Roma. Gjennom sitt kunstneriske blikk beskriver han sin opplevelse av hva de to storbyene har å by på, under periodene han var i kunstner-residence der. Passer for dem som vil vite mer om hvordan man tar fortellende og uttrykksfulle foto for eksempel med mobilkamera. 

Flere julegavetips? 

Google+