Hopp til hovedinnhold

Pingviner i alle kanaler

Pingviner i alle kanaler

Er du glad i pingviner? Det er vi! Derfor har vi samlet en liste med anbefalte bøker og filmer om de sjarmerende dyrene. 

På Barnebiblå finner du bøker og filmer om det meste. Noen av oss er begeistret for pingviner, og vi regner med at mange av dere som bruker biblioteket deler vår fascinasjon. Her er en liste med stilige bøker og filmer om pingvinene: 

 

Bildebøker:

365 pingviner

365 pingviner av Jean Luc-Fromental

Den første januar ringer det et postbud på døren med en pakke. I pakken er det en pingvin, og postbudet kommer med en ny pakke med pingviner hver dag i hele januar. Dette gir familien en rekke utfordringer, hvor skal de ha alle pingvinene? Hva skal de hete? Hvor mye mat trenger de?... Familien får etter hvert mange pingviner, ja, en for hver dag i et helt år…

Boken er overraskende og morsom, og hvem i alle dager er det som sender dem alle disse pingvinene? Les boka og bli sjarmert av denne livlige historien med livlige illustrasjoner.

hei pingvin

Hei, pingvin av Polly Dunbar

Ben har fått en pingvin som kosedyr. Lille Ben vil at den skal snakke. Men Pingvin er helt taus. Helt til…

Unni og Gunni reiser av Anna R. Folkestad

Unni og Gunni bestemmer seg for å reise. Men korleis veit ein kor ein skal? Dei finn fram kart og kompass og anna utstyr. Så flyr dei framover, bakover, over, under, opp og ned heilt til dei kjem til ein heilt ny stad. Bøkene høver best for dei minste.

unnioggunni

Unni og Gunni malar av Anna R. Folkestad

I  denne boka skal pingvinvenene læra seg fargane. Kva skjer når me blandar dei? Bøkene er fulle av tøys og moro, og høver nok mest for dei minste                                             .

Unni og Gunni gjer det fint av Anna R. Folkestad

Det er litt tomt i heimen til Unni og Gunni. Kva skal dei fylle heimen sin med? Dei finn fram hammer og spiker og anna utstyr. Så hentar dei store ting, små ting, tunge, lette, firkanta og runde ting, og til slutt kviler dei. Bøkene høver best for dei minste.

pellepingvin

Lille Pelle pingvin av Jana Frey

Pingvinbabyen Pelle venter på at moren skal komme hjem fra fisketur. Men ingenting skjer, og Pelle bestemmer seg for å  sende flaskepost ut på sjøen. I brevet står det at moren må skynde seg hjem, for nå har han kommet ut av egget.

Opp og ned av Oliver Jeffers

De to bestevennene, gutten og pingvinen, gjør nesten alt sammen. De leker og spiller yndlingsspillet sitt. Men en dag finner pingvinen ut at det er noe viktig han vil gjøre helt alene. Han vil fly, og drar ut i verden helt alene. Det blir vanskelig.

mistetogfunnet

Mistet og funnet av Oliver Jeffers

En dag finner en gutt en pingvin utenfor huset sitt. Pingvinen ser litt trist ut og den begynner å følge etter gutten hvor hen han går. Kan noen ha mistet pingvinen? Eller har den gått seg bort? Gutten bestemmer seg for å hjelpe pingvinen med å finne veien hjem.

Da den lille pingvinen begynte å fryse av Frank Ludvigsen

Den lille pingvinen fryser. Det er ikke så rart, det er jo faktisk veldig kaldt der den bor. Likevel er det ingen av de andre som fryser. Hvorfor gjør de ikke det? Og hva skal den lille pingvinen finne på , for å bli varm igjen?

Kosedyrene forteller av Martin Olczak

Elsa har rommet fullt av kosedyr. Kosedyrene våkner til live om kvelden, og da vil Elsa at de skal fortelle en godnatt-historie hver. Kosedyrene gjør dette med glede, og setter i gang med å fortelle…

Barnebøker:

arken

Ved arken klokka åtte av Ulrich Hub

De tre pingvinene er ikke sikre på hvem Gud er, og de mener det heller ikke er helt på det rene at han virkelig fins. Men så begynner det å regne. De får to billetter til Noas ark, men hva hjelper det; de er jo tre!

Fagbøker:

polardyr

Polardyr av Deborah Hodge

I denne boka lærer vi om polarområdene og livet der. Her finnes fugler, landdyr og sjødyr som alle er tilpasser den ekstreme kulda på polene og tundraen. Les om hvordan dyrene passer på ungene sine. Eget oppslag om Keiserpingviner

Pingvin av Meredith Costain

Her lærer vi om livet til en ung pingvin i Antarktis, fra den kommer ut fra egget og til den er voksen. Fantastiske illustrasjoner viser detaljer fra pingvinens hverdag fra tryggheten i familieflokken og til farene som lurer.

pingvinenes marsj

Pingvinenes marsj

Keiserpingvinene i Antarktis legger hvert år ut på en vandring på hundrevis av kilometer gjennom isødet til Pointe Geologie- øyene, for å formere seg. Hannen og hunnen skifter på å passe på ungen og skaffe mat. Keiserpingvinene samarbeider også om å beskytte hverandre og ungene i flokken mor rovdyr og kulde. Boka er illustrert med bilder fra kinofilmen.

Typisk pingvin av Linda Lillevik

Dette er en bok om adeliepingvinene som bor i Antarktis.  Vi får også lære mer om miljøvern, forskning og dyreliv på det antarktiske kontinentet.

pingviner

Pingviner av Astrid Skår

I denne boka gir Astri Skår deg et innblikk i pingvinenes spesielle verden, deres utviklingshistorie og levesett. Alle jordklodens arter beskrives i tekst og bilder, og så kan du lese om da pingvinene kom til Norge!

Løvelunsj og pingvinparty av Tom Schandy

Naturfotografen Schandy skildrer møtet med 20 pattedyr og fugler fra hele verden. Boka forteller også om livet som naturfotograf, om ventingen, spenningen, slitet, reisingen og alle de hyggelige stundene med ville dyr på nært hold.

pingvinfamilien

Pingvinfamilien av Lauritz Sømme

Den norske forskeren Lauritz Sømme forteller om pingvinene på Bouvetøya. Øya er et norsk naturreservat sør i Atlanterhavet.

Filmer:

Happy feet

Filmen handler om keiserpingvinen Mumle som lever med sin flokk i Antarktis. Men Mumle er ikke slik som de andre pingvinene; han kan ikke synge. I keiserpingvinenes samfunn må alle kunne det for å finne sin livsledsager. Det forårsaker problemer, men så viser det seg at Mumle er ekstremt flink til å steppe. 

happy

Happy feet 2

I Happy feet 2 stifter vi bekjentskap med Mumle og Gloria sin lille Erik. Etter Mumles strabaser i den første filmen er det nå dans og ikke bare hjertesng som er det store i Keiserpingvinland. Men i denne filmen er det også problemer. Det viser seg at lille Erik ikke kan danse!

Madagaskarpingvingfilmene

Madagaskarpingvinene

Et førjulsmareritt                 

Operasjon: sommerferie

Operasjon Antarktis

Operasjon andunge

Vanvittige Madagaskar

Pingvinenes marsj

Dette er en fransk dokumentar og naturfilm som handler om keiserpingvinenes årlige migrering i Antarktis. Filmen vant Oscar for beste dokumentarfilm i 2005.

poppers

Poppers pingviner 1 og 2

Tom Popper er skilt, han står ikke barna like nær som før, og det eneste han har igjen er jobben som eiendomsmegler. En dag får ha tilsendt seks pingviner i en boks, som hans døde far har etterlatt seg. Pingvinene invaderer hjemmet hans…

Mangler vi noen i listen? Gi oss beskjed på Facebook :)

Google+