Hopp til hovedinnhold

Parinoush Saniee, "Det som ventet meg": Iranske kvinners plass

Parinoush Saniee, "Det som ventet meg": Iranske kvinners plass

En ung jente vokser opp i Iran. Det er dramatiske tider, revolusjoner og strengt styre, og midt i dette prøver hun å skape et liv.

Det som ventet meg

Det som ventet meg er en bok som provoserer og engasjerer. Vi følger den iranske kvinnen Masoumeh fra hun er ung jente til hun er godt voksen. Hun blir tvangsgiftet til en mann som driver politisk opprørsvirksomhet, noe som setter familiens trygghet i fare, og som fører til at hun ikke får det familielivet hun drømmer om.

Boka er skrevet av en iransk kvinne, og oppleves derfor som autentisk og troverdig. Man opplever å få et unikt innblikk i en ukjent kultur. Det er lett å leve seg inn i historien til Masoumeh, og hvordan hun undertrykkes og hvor lite frihet hun får. Selv om dette er en historie om mye motgang, er den fint fortalt, og huskes som en god og spennende leseopplevelse.

Forlagsomtale

I denne romanen følger vi ungjenta Masoumeh og hennes familie gjennom fem tiår. Fra de flytter fra den religiøse byen Quom til den moderne hovedstaden Teheran på 1960-tallet, gjennom den islamske revolusjonen og den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene, og frem til livet under dagens strengt religiøse styresett.

Google+