Hopp til hovedinnhold

Påskekrim for millennials

Påskekrim for millennials

Nå nærmer påsken seg med stormskritt og tradisjonen tro er det kriminalromaner som står på leseplanen. Her har vi samlet sammen noen gode eksempler på nettopp dette for millennials*.

For å opprettholde denne påsketradisjonen, har vi funnet frem til forskjellige gode krim- og spenningsbøker. Noen av dem er nye titler og andre er klassikere. Du kan låne dem på biblioteket, eller som ebok i gratis appen ebokbib (iOS og Android). 

*Millennials eller ungdom mellom 16 og 30 år. 

En av oss lyver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En av oss lyver av Karen M. McManus  - lån i ebokbib!

En torsdag ettermiddag må fem elever ved Bayview High School sitte igjen etter skoletid. NERDEN Bronwyn har kurs for universitetet og gjør aldri noe galt. SKJØNNHETEN Addy er den billedskjønne skoleballdronningen. FORBRYTEREN Nate har allerede fått en betinget dom for narkosalg. SPORTSSTJERNA Cooper er skolens ubestridte baseballhelt. Og til slutt EINSTØINGEN Simon, hjernen bak skolens beryktede sladreapp. Men Simon kommer seg aldri ut av det klasserommet igjen. Han dør før de har sittet tiden ut. Og ifølge etterforskningen skyldes ikke dødsfallet noen ulykke. Han døde en torsdag. Men på fredag hadde han planlagt å legge ut saftige avsløringer om alle de fire høyprofilerte klassekameratene sine, og det gjør dem alle til mistenkte. Eller er de bare perfekte syndebukker for en drapsmann som fremdeles er på frifot?

 

Hevner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hevner av Ingelin Røssland

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen.Det skal være fest på den nye ungdomsklubben som holder til i det gamle slaktehuset. Ella har fått beskjed av ungdomsarbeider Alfie om å hjelpe til med forberedelsene.Men hva slags fest er det Alfie planlegger? Hva driver Janna og Omar med? Og hva har egentlig skjedd med Damian?

 

mord på orientekspressen

 

 

 

 

 

 

 

 

Mord på Orientekspressen av Agatha Christie  

Orientekspressen kommer ikke lenger, linjen er blokkert av snøskred. Passasjerene har ikke annet å gjøre enn å gå til ro for natten, omgitt av stille, snødekte Balkan-åser. Men Hercule Poirot sover urolig. For det første savner han togets bevegelse. På den annen side virker lydene på toget uvanlig høye. Han er i ferd med å døse av igjen da et eller annet vekker ham på ny. Noe tungt faller mot døren med et brak. Om morgenen viser det seg at en mann i nabokupeen er død, ille tilredt av en mengde knivstikk. Og morderen befinner seg fremdeles på toget.

 

størst av alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Størst av alt: et rettsalsdrama av Giolito Malin Persson  - lån i ebokbib

Djursholms allmenne gymnas er et av få steder hvor de rikeste rike og de som er plassert nederst på rangstigen møtes. Det skal vise seg å bli katastrofalt. Nå stilles atten år gamle Maja for retten, og det er hevet over enhver tvil at hun skjøt og drepte både kjæresten og bestevenninnen sin. I tillegg finnes det et siste offer som ble hardt skadd. Hva har han å si om det Maja gjorde? «Størst av alt» er et portrett av dagens Sverige, en skildring av det å være ung og av forholdet mellom foreldre og barn. Boka ble kåret til Årets beste svenske krim i 2016.

51cqlrntBDL._SX318_BO1,204,203,200_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiss kiss av Roald Dahl

I Kiss Kiss finner vi elleve underfundige, sjokkerende fortellinger av mesteren av det uforutsigbare, Roald Dahl. I disse mørke og forstyrrende historiene går Roald Dahl inn i illevarslende sider av menneskelig natur: den utspekulerte, slu og egoistiske delen av mennesket som leder oss inn i territoriet av det uventede og foruroligende.

 

I hunt killers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I hunt killers av Barry Lyga

17 år gamle Jazz er en tiltalende gutt, noen vil kanskje si en hjerteknuser. Han er sønn av verdens mest beryktede seriemorder, og for Gode Gamle Far var det ta-med-sønnen-på-jobb-dag året rundt. Jazz har sett åsteder slik politiet skulle ønske de kunne, fra forbryterens ståsted. Selv om faren har sittet inne i årevis, begynner likene å dukke opp i den søvnige småbyen Lobo's Nod igjen. For å bevise at drapslyst ikke ligger i slekta, går Jazz sammen med politiet i jakten på den nye seriemorderen. Men Jazz har en hemmelighet. Dette er en fortelling om en tenåring som mot overveldende odds kjemper for å bli herre over sin egen skjebne. Thriller for ungdomstrinnet.

 

killerinnstinkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Killerinstinkt av Thomas Enger  - lån i ebokbib

Etter at Even Tollefsens eks-kjæreste, Mari, blir funnet drept på Fredheim VGS dagen etter revypremieren, må Even prøve å finne ut hvor godt han egentlig kjenner menneskene rundt seg. En av Evens venner blir også funnet grovt mishandlet og drept, et helt annet sted på skolen. Even blir raskt mistenkt. Han rakk aldri å få svar på hvorfor Mari slo opp med ham. Snart blir det tydelig både for Even og politiet at en ulykke som krevde livet til Evens far ti år tidligere, er viktig for etterforskningen. Samtidig begynner Even å tvile på hvem av sine nærmeste, venner eller familie, han egentlig kan stole på. Det blir en intens tid for Even. Han må både kjempe mot ryktene som sprer seg i bygda, og mot en drapsmann som ikke skyr noen midler for å fjerne alle spor etter seg. Spenning for ungdomstrinnet.

Google+