Hopp til hovedinnhold

På med klærne, opp i trærne!

På med klærne, opp i trærne!

Eller ut på fjellet. 2015 er Friluftslivets år, og vi har rett og slett laget to artikler om hvor begeistret vi er på biblioteket!

Friluftsbøker

Friluftslivets år - høres det kjent ut? 1993 og 2005 var også Friluftslivets år, og en god idé har ikke vondt av å bli gjentatt. Klima- og miljødepartementet står bak årets markering, som består av en rekke aktiviteter landet rundt.

Målet med Friluftslivets år er "å gi varige resultater i form av økt deltakelse i friluftsliv i alle deler av befolkningen, og være med på å gi friluftsliv økt oppmerksomhet. Året skal gi økt bevissthet om friluftslivets positive effekter knyttet til folkehelse. Året skal videre øke bevisstheten om allemannsretten og de svært gode mulighetene som alle i Norge har til å utøve friluftsliv. Prioriterte målgrupper er barn, unge og barnefamilier. Samtidig er det et mål å nå hele befolkningen."

Trengs dette virkelig i landet som har fostret Fridtjov Nansen, Roald Amundsen, Lars Monsen, Bjørn Dæhlie, Cecilie Skog og Liv Arnesen? Landet hvor halvparten av befolkningen gikk en lengre tur på fjellet eller skogen i 2014, og stadig flere driver med styrketrening? Men samtidig som treningen i befolkningen holder seg stabil, viser tall fra Folkehelseinstituttet at hver fjerde mann som møter til sesjon for militæret er overvektig.

I første etasje finner du bøker om isfiske, curling, langrennsteknikk, toppturer, skismøring, spaserturer i byen, turer i Rogaland, alpint, ekstremturer og turer med barn. Bare husk at det er med tur som med mye annet: Det er gøy å lese om andre som gjør det, men enda kjekkere å prøve selv. God tur!

Vi har også en egen utstilling om Friluftslivets år i Faktabiblioteket, tredje etasje.

Google+