Hopp til hovedinnhold

Ny skjønnlitteratur (uke 6)

Fra omslaget til Urmakeren i Auschwitz av John Donoghue (Tiden norsk forlag)

Alt jeg ikke husker (av Jonas Hassen Khemirir), Katten (av Takashi Hiraide) og Urmakeren i Auschwitz (av John Donoghue) er bare noen av nyhetene vi har satt ut i hyllene denne uka.

Det ramler inn nye godbiter i hyllene her på biblioteket. Noen ganger kan det være en utfordring å få formidlet alle nyheter ut til dere, våre kjære bibliotekbrukere, så derfor kommer vi til å lage nyhetslister hver uke framover. Klikk på boktitlene for å reservere. Og bruk gjerne kommentarfeltet eller Facebook til å fortelle oss om bøker vi mangler eller som du gjerne ville sett i hyllene våre. God fornøyelse!

 

Alt jeg ikke husker av Jonas Hassen Khemiri

Alt jeg ikke husker av Jonas Hassen Khemiri

Forlagets omtale:

 "Alt jeg ikke husker er uforglemmelig kjærlighetsfortelling om vår tid og prisen vi mennesker betaler for å leve sammen. Men det er også en historie om en forfatter, som ved å fylle ut hullene i Samuels historie, forsøker å finne sannheten om seg selv. For når alt kommer til alt, hva blir igjen av alle våre flyktige minner? Hva ligger gjemt i alt det vi ikke husker? Og hva er vi, annet enn andres fortellinger om oss?"

 

Simon og stjernene av Nathan Filer

Forlagets omtale:

"Simon og stjernene er både hjerteskjærende og humoristisk. Et annerledes portrett av en ung mann som forsøker å forstå hva som skjedde da broren døde, og hvordan det påvirker ham i årene som følger."

 

Katten av Takashi Hiraide

Katten av Takashi Hiraide

Forlagets omtale:

"Takashi Hiraides Katten, vinner av Japans Kiyama Shohei Literary Award,  fanger livets store spørsmål gjennom en rørende fortelling om et par fra Tokyo og forholdet de har til naboens katt. Boken har blitt en internasjonal bestselger i USA, Nederland og Storbritannia.

De beste romanene har kraft i seg til å forandre leseren. De fyller et tomrom. Når alt klaffer får slike romaner frem viktige spørsmål som får en til å gå i seg selv og se innover. Katten er en slik roman. Den er fylt av tanke­vekkende innsikter som får leseren til å se på livet med nye øyne. Hvilke krefter skaper endringer i våre liv? Er alle hendelsene vi møter tilfeldige og derfor utenfor vår kontroll?"

 

Sukkerplantasjen av Natalie Baszile

Forlagets omtale:

"Da alenemoren Charley uventet arver en 3000 mål stor nedslitt sukkerplantasje, forlater hun Los Angeles for å starte et nytt liv i Louisiana.
Ukjent med både sørstatskulturen og plantasjedrift må Charley knytte seg tett til sin fordomsfulle, men hjertevarme bestemor.

Og bak det hele ligger hennes avdøde fars plan om å føre datteren tilbake til slektens røtter.

Sukkerplantasjen er en uforglemmelig fortelling om håp, om å starte på nytt, og kjærlighet fra uventet hold."

 

 

Det ametysten skjulte av Amy K. Sorrells

Det ametysten skjulte av Amy K. Sorrells

Forlagets omtale:

"Jakob har mistet ektefellen, og datteren Nel vender hjem for å se til sin far. Hun finner en mann som i stadig større grad har behov for hjelp, og snubler over en hemmelighet som leder helt tilbake til Ukraina, til pogromer og verdifulle smykkestener.

Amy Sorrells løfter fram utfordringen ved å bli gammel og belyser temaer som skyldfølelse og Guds trofasthet. Resultatet blir en roman som berører. En tidløs fortelling om kjærlighet, tap og familiebånd."

 

Irène av Pierre LeMaitre (KRIM)

Forlagets omtale:

"Overbetjent Camille Verhoeven befinner seg i en uvanlig periode i livet. Han er lykkelig gift med den vakre Irène og skal snart bli far. Men når en ny drapssak lander på pulten hans, et dobbeltdrap som er så ekstremt at selv de mest hardbarkede blant kollegene blir forferdet, får han bange anelser. Det virker ikke som det ligger noe motiv bak skrekkscenariet, men da det dukker opp en forbindelse til minst ett tidligere uløst drap, blir det klart at de har med en seriemorder å gjøre. Pressen er raskt og skadefro på banen og setter særlig Verhoeven i et dårlig lys.

Men det er Verhoeven som står bak det store gjennombruddet: Dobbeltdrapet er en nøyaktig kopi av en scene i Bret Easton Ellis - bok American Psycho, og det skal vise seg at morderen lar seg inspirere av flere kriminalforfattere."

 

Urmakeren i Auschwitz av John Donoghue

Urmakeren i Auschwitz av John Donoghue

Forlagets omtale:

"SS-offiser Paul Meissner ankommer Auschwitz fra Østfronten, skadet og kun i stand til å utføre administrative oppgaver. Han får i oppdrag å forbedre moralen og etablerer derfor en sjakk-klubb, hvor offiserene kan inngå veddemål om resultatene. Imidlertid får Meissner nyss om at det spilles sjakk også blant fangene, og at det skal befinne seg en «uslåelig» jødisk urmaker i leiren. Han undersøker om det er hold i ryktene, men det han setter i gang, skal forfølge ham til hans død.
Urmakeren i Auschwitz er et rørende og spennende historisk drama om krig og fred, om fiendskap og vennskap – og om hvordan det er mulig å tilgi det utilgivelige."

Google+